2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Oroszország figyelmeztette az országot elhagyó cégeket

Az Oroszországból kivonult külföldi cégek csődeljárás alá kerülhetnek Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerint. Hétfőn azt mondta, hogy az ilyen vállalkozások fizetésképtelenségi eljárása háromtól hat hónapig tarthat.

A miniszter ugyanakkor úgy fogalmazott: “Oroszország azt akarja, hogy a külföldi vállalatok továbbra is az országban működjenek”, megjegyezve, hogy távozásuk “senkinek sem előnyös”.

Korábban a gazdaságfejlesztési minisztérium reményét fejezte ki, hogy a külföldi vállalkozások jelentős része visszatér Oroszországba. Ennek a logisztika átalakítása után kell megtörténnie – közölte a minisztérium.

Közben Vlagyimir Putyin elnök a múlt héten azt javasolta, hogy vezessék be a külső irányítást és adják át ezeket a vállalkozásokat “azoknak, akik dolgozni akarnak”. Putyin azt is mondta a minisztereknek, hogy Oroszországnak biztosítania kell, hogy a maradást választó külföldi befektetők jogait megvédjék.

Egyre több nyugati vállalat függesztette fel vagy szüntette be tevékenységét Oroszországban, miután az Egyesült Államok és az európai országok az ukrajnai háború miatt gazdasági szankciókat vezettek be az ország ellen. A politikai nyomás mellett a külföldi vállalkozások ellátási láncbeli problémákkal is szembesülnek, mivel Oroszországot egyes országokból exporttilalom sújtja.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó