2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Oroszország felfüggeszti a légi közlekedést Egyiptomba

Oroszország felfüggeszti a légi közlekedést Egyiptomba – beleértve a teherszállító repülőgépeket is – közölte a Kreml szóvivője Dmitrij Peszkov.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadta a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) javaslatát, hogy függesszék fel az összes repülőjáratot Egyiptom és Oroszország között. Korábban Alekszandr Bortnyikov az FSZB igazgatója és a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság (NAK) vezetője javasolta a légi járatok felfüggesztését, addig amíg kiderítik, hogy miért zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten.

Az orosz elnök utasította a kormányt, hogy biztosítsák az orosz állampolgárok számára a biztonságos hazautazást Egyiptomból és működjenek együtt az egyiptomi hatóságokkal.

Jelenleg mintegy 45 ezer orosz állampolgár nyaral Egyiptomban – közölte a TASZSZ hírügynökség az Orosz Idegenforgalmi Ügynökség információira hivatkozva.

Az orosz Metrojet légitársaság Sarm-es-Sejk üdülőhelyről Szentpétervárra tartó Airbus A321-es járata október 31-én zuhant le a Sínai-félsziget középső részén. A katasztrófát senki nem élte túl, összesen 224-en haltak meg, többségében orosz állampolgárok.

A brit kormány is így döntött

A brit kormány a rendelkezésére álló hírszerzési értesülések alapján döntött úgy, hogy leállítja az egyiptomi Sarm-es-Sejkbe irányuló légijáratokat – mondta csütörtökön David Cameron.

Az Air Balitc sem repül

Biztonsági okokból felfüggesztette sarm-es-sejki járatait az Air Baltic – közölte Janis Vanags, a lett légitársaság vállalati kommunikációért felelős alelnöke.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...