2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Oroszország elfogatóparancsot adott ki Lindsey Graham amerikai szenátor ellen

Az orosz belügyminisztérium Lindsey Graham amerikai szenátort körözési listára tette a hivatal weboldalán elérhető adatbázis szerint.

“Körözés indoka: a büntető törvénykönyv cikkelye alapján körözik” – olvasható a lapon.

A büntetőeljárást Alekszandr Basztrkin, a nyomozóbizottság elnöke rendelte el, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalain elterjedt egy videó a Grahammal zajló találkozójáról. Ezen a szenátor állítólag azt mondta, hogy az USA “még soha nem költötte a pénzt ilyen sikeresen”, mivel az oroszok “halnak meg” ennek a költekezésnek a következtében.

Mint a Reuters megállapította, a videót megvágták. Graham tehát úgy beszélt a Kijevnek nyújtott washingtoni segélyek elosztásáról, mint “a legjobb pénzről, amit valaha elköltöttünk”.

A beszélgetés egy másik részében a szenátor megjegyezte, hogy az ukránok fellépése az Egyesült Államok történelmére emlékezteti, amikor ott is “az utolsó emberig harcoltak”.

Erre Zelenszkij azt válaszolta, hogy az USA most szabad, és az ukránok “is azok lesznek”.
“Az oroszok pedig haldokolnak” – egészítette ki Graham.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő nagy szégyennek nevezte, hogy az országnak ilyen szenátora van.

Graham maga is “propagandának” minősítette Moszkva reakcióját, nem említve, hogy Kijev volt az, aki a videót így szerkesztette meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó