2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

Oroszország bővítette a barátságtalan országok listáját

Az orosz kormány újabb 11 brit tengerentúli területet vett fel a barátságtalan országok listájára – közölte a kabinet honlapja.

“A kormány kibővítette az Oroszországgal, orosz vállalatokkal és állampolgárokkal szemben barátságtalan cselekményeket elkövető külföldi államok és területek listáját. Az erről szóló végzést aláírták. A listára további tizenegy olyan brit tengerentúli terület került fel, amelyek támogatták az Egyesült Királyság által bevezetett szankciókat” – áll a közleményben.

Megjegyezzük, hogy ezek a következők: Bermuda, Brit Antarktiszi Terület, Brit Indiai-óceáni Terület, Kajmán-szigetek, Falkland-szigetek, Montserrat, Pitcairn-szigetek, Szent Heléna, Ascension és Tristan da Cunha-szigetek, Dél-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Acrotiri és Decelia, Turks- és Caicos-szigetek.

Eredetileg három brit ellenőrzés alatt álló terület szerepelt a listán: Anguilla szigete, a Brit Virgin-szigetek és Gibraltár.

Így most mind a 14 brit tengerentúli terület szerepel a barátságtalan országok listáján.

A barátságtalan országok listáját a 2022. március 5-i “Az egyes külföldi hitelezőkkel szembeni kötelezettségek ideiglenes rendjéről” szóló elnöki rendeletnek megfelelően hozták létre. E dokumentum szerint az orosz állampolgárok és vállalatok, maga az állam, a régiók és az önkormányzatok, amelyeknek devizatartozásuk van a barátságtalan országok listáján szereplő hitelezőkkel szemben, rubelben fizethetnek majd.

Ez a havi tízmillió rubelt (vagy ennek megfelelő összeget devizában) meghaladó kifizetésekre vonatkozik. A kifizetések teljesítése érdekében az adós megkérhet egy orosz bankot, hogy hozzon létre egy külön számlát a hitelező nevében, és utalja át rá a megfelelő összegeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...