2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Oroszország biztonságát fenyegeti a NATO bővítése – Moszkva

Elfogadhatatlan kockázatokat foglal magába a NATO esetleges bővítése, és ezekkel Oroszország szembe fog szállni – jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes az Oroszország-NATO Tanács szerdai brüsszeli ülését követően megtartott sajtótájékoztatóján.

“A tényező, amely komoly mértékben hat az európai biztonság romlására, az a szövetség bővítése” – mondta a diplomata.

“Ez komoly mértékben rontja a mi biztonságunkat, amelyre nézve elfogadhatatlan kockázatokat hoz létre, de ezekkel szembe fogunk szállni” – tette hozzá Grusko, aki kifogásolta, hogy a NATO-ba több olyan ország is belépett, amelynek területét a katonai erő Oroszország irányába történő kivetítésére használják fel.

NATO-tagállamok és Oroszország . A térképen még nem jelölt, de Finnország és Norvégia is jelezte csatlakozási szándékát a NATO-hoz

A NATO semmibe veszi az orosz feszültségcsökkentési javaslatokat

A NATO semmibe veszi Moszkva feszültségcsökkentési kezdeményezéseit, amivel incidensek, konfliktusok előfeltételeit hozza létre és aláássa a biztonságot – közölte az orosz védelmi minisztérium szerdán, az Oroszország-NATO Tanács brüsszeli ülését követően.

A dokumentum szerint ezt Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes jelentette ki a tanács két és fél évi kihagyás után megtartott tanácskozásán.

Fomin tábornok azt is hangoztatta, hogy Oroszország és a NATO kapcsolata “kritikusan alacsony szintre” csökkent, és mindez a globális instabilitás, a terrorfenyegetés, egy újabb fegyverkezési verseny kibontakozása és az európai biztonsági struktúra teljes leépülése mellett történik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...