2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Oroszország 25 ezer tonna búzát adományozott Kubának

Oroszország szerdán a havannai kikötőben tartott ünnepségen legalább 25 ezer tonna búzát tartalmazó humanitárius segélyt adott át Kubának – jelentette több orosz hírügynökség.

“Minden kihívás ellenére Oroszország és Kuba tovább fejleszti stratégiai kapcsolatait, amelyek a barátság, a szolidaritás és a népeink közötti kölcsönös szimpátia szellemén alapulnak. <… > Biztos vagyok benne, hogy ennek az újabb búzaszállítmánynak a megérkezése sok embernek nyújt majd valódi segítséget itt Kubában” – mondta Andrej Guskov, az ország orosz nagykövete.

“Felbecsülhetetlen értékűnek tartjuk az orosz kormány és a nép önzetlen segítségét, amely megmutatja, hogy a ránk kényszerített valóságnak csak az együttműködés és a kölcsönös segítségnyújtás állhat ellen” – mondta Ana Teresita Gonzalez, Kuba első külkereskedelmi miniszterhelyettese.

Oroszország tavaly is küldött humanitárius segélyeket a karibi országba. Moszkvából 2022 januárjában összesen 83 tonna gyógyszer és orvosi felszerelés érkezett Havannába, áprilisban pedig mintegy 20 ezer tonna búza.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó