2023, március 29.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva

Oroszország 2017-ben saját űrállomás telepítésébe kezd

Oroszország új űrállomás telepítését kezdi meg 2017-ben – értesült a Kommerszant című orosz lap. Év elején az orosz miniszterelnök-helyettes Dmitrij Rogozin bejelentette, hogy 2020 után Moszkva nem fogja használni a Nemzetközi Űrállomást és az erre szánt forrásokat inkább az új projektekre használják.

A jól értesült Kommerszant című napilap információi szerint az új orosz űrállomás első elemeit 2017 év elején állítják Föld körüli pályára. Az új állomás geometriailag sokkal előnyösebb pályán lesz, melynek köszönhetően megnövekedik a látómezeje.

A lapnak név nélkül nyilatkozó mérnök elmondta, hogy Oroszország területének mintegy 90%-a és az Északi-tengeri területek is láthatóak lesznek az új állomásról. Hozzátette, hogy a Nemzetközi Űrállomás látómezejének körülbelül öt százaléka érinti ezt a régiót.

A 2015-ben elkészülő Vosztocsnij Kozmodrom (Kelet Űrrepülőtér) űrkikötő fekvése alkalmasabb lesz az embereket is szállító űrhajók felküldéséhez az új űrállomásra.

A projekt költségeire még csak becslések sincsenek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó