2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Orosz politológus egy készülő újabb államcsíny előjeleiről Ukrajnában

Szergej Veszelovszkij politológus meggyőződése szerint Ukrajna készen áll egy újabb államcsínyre. Ehhez meg kell találni a szükséges pillanatot.

Veszelovszkij a «Zsurnalisztszkaja Pravda» nevű kiadványnak adott interjút. Ebben feltárta a közelgő hatalomváltás jeleit. Mint megjegyezte, az ukrajnai fordulatnak több forgatókönyve is lehetséges.

„Amint hogy Arszen Avakov (eddigi belügyminiszter) benyújtotta lemondását, rögtön mondtam, hogy – így, vagy úgy, de – államcsíny van készülőben” – hangsúlyozta a politológus.

Úgy lehet, Vlagyimir Zelenszkijt, az ország elnökét lemondatják, ami után előrehozott választásokat tartanak. Az államfőre való nyomás gyakorlása céljából Avakov bevetheti az ellenőrzése alatt álló irreguláris zászlóaljakat. A szakértő ismertetett még egy változatot. Ez Joe Biden amerikai elnökhöz köthető. A politológus jóslata szerint pusztító következményekkel járhat majd, ha az amerikai vezető elzárkóznék a Zelenszkijjel való találkozótól.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26642″]

„Megtörténhet, hogy Biden fogja magát, és nem fogadja majd Zelenszkijt. Ez arcul csapás, megaláztatás lesz Ukrajna számára. Az összes ukrán nacionalista akkor felhorgad és egyként kiált majd föl: Kit választottunk mi meg? Hogy még Biden sem hajlandó fogadni őt, a Fehér Házban, az Ovális Irodában?!” – fejtegette Veszelovszkij.

Ez esetben az ukránok teljes lelki nyugalommal fogadják majd a hírt, hogy Zelenszkijt az országban már nem fogadják úgy, mint egy államfőt.

Forrás: NewsFront

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...