2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Orosz politológus egy készülő újabb államcsíny előjeleiről Ukrajnában

Szergej Veszelovszkij politológus meggyőződése szerint Ukrajna készen áll egy újabb államcsínyre. Ehhez meg kell találni a szükséges pillanatot.

Veszelovszkij a «Zsurnalisztszkaja Pravda» nevű kiadványnak adott interjút. Ebben feltárta a közelgő hatalomváltás jeleit. Mint megjegyezte, az ukrajnai fordulatnak több forgatókönyve is lehetséges.

„Amint hogy Arszen Avakov (eddigi belügyminiszter) benyújtotta lemondását, rögtön mondtam, hogy – így, vagy úgy, de – államcsíny van készülőben” – hangsúlyozta a politológus.

Úgy lehet, Vlagyimir Zelenszkijt, az ország elnökét lemondatják, ami után előrehozott választásokat tartanak. Az államfőre való nyomás gyakorlása céljából Avakov bevetheti az ellenőrzése alatt álló irreguláris zászlóaljakat. A szakértő ismertetett még egy változatot. Ez Joe Biden amerikai elnökhöz köthető. A politológus jóslata szerint pusztító következményekkel járhat majd, ha az amerikai vezető elzárkóznék a Zelenszkijjel való találkozótól.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26642″]

„Megtörténhet, hogy Biden fogja magát, és nem fogadja majd Zelenszkijt. Ez arcul csapás, megaláztatás lesz Ukrajna számára. Az összes ukrán nacionalista akkor felhorgad és egyként kiált majd föl: Kit választottunk mi meg? Hogy még Biden sem hajlandó fogadni őt, a Fehér Házban, az Ovális Irodában?!” – fejtegette Veszelovszkij.

Ez esetben az ukránok teljes lelki nyugalommal fogadják majd a hírt, hogy Zelenszkijt az országban már nem fogadják úgy, mint egy államfőt.

Forrás: NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó