2023, február 3.
2.6 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Orosz légicsapás érte a központot, ahol amerikai fegyverek használatára képezték az ukrán katonákat

Az orosz légierő megsemmisített egy olyan központot, ahol külföldi szakemberek képezték ki az ukrán hadsereget az amerikai ágyúk használatára – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Nagy pontosságú, a levegőből indított rakéták csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők tüzérségi kiképzőközpontjára a Szumi területen lévő Szteckovka település közelében. Külföldi kiképzők érkeztek ebbe a központba, hogy gyakorlati képzést nyújtsanak az ukrán katonáknak a 155 mm-es M777-es ágyúk működtetéséről és tűzvezérléséről” – mondta.

A tábornok hozzátette, hogy az Odessza melletti Dacsne falu közelében megsemmisítették a külföldi zsoldosok egyik telephelyét.

Ezenkívül 27 ukrán élő erő- és katonai felszerelés-összpontosulási területet, két ellenőrző pontot és hat katonai raktárat ért találat a Donyecki Népköztársaság (DNR) és az Luganszki Népköztársaság (LNR) területén.

Az orosz légvédelmi rendszerek egy nap alatt 17 drónt, köztük két Bayraktar-TB2-t lőttek le az LNR, Harkov és Mikolajiv régiókban, valamint egy fegyvereket és lőszert szállító katonai szállító repülőgépet Odessza közelében – mondta Konasenkov.

Elmondta, hogy 187 repülőgépet, 129 helikoptert, 1104 drónt, 328 légvédelmi rakétarendszert, 3406 harckocsit és más páncélozott járművet, 466 többszörös rakétavetőt, 1769 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3405 katonai járművet semmisítettek meg a teljes különleges katonai művelet kezdete óta.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium szerint március végére az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait, jelentősen csökkentve Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...