2022, december 2.
2.3 C
Budapest
-10.4 C
Moszkva

Orosz ENSZ-képviselő: az egész világ szenved a nyugati propagandától

Az ukrajnai konfliktus közepette a nyugati országok információs háborút folytatnak nemcsak Oroszország, hanem az egész nemzetközi közösség ellen – jelentette ki kedden Vaszilij Nebenzja, az Oroszországi Föderáció állandó ENSZ-képviselője.

Az RT hírtelevízió “Újságírók tűz alatt” című dokumentumfilmjének az ENSZ-ben tartott bemutatóján felszólalva a vezető diplomata megjegyezte, hogy Oroszország hatalmas médianyomás alatt találta magát, miután február végén megkezdte katonai műveletét Ukrajnában.

Nebenzja megjegyezte, hogy a konfliktusról szóló nyugati tudósításokra jellemző, hogy “rengeteg hamisítás jelenik meg az [orosz] hadsereg tevékenységéről, valamint az ukrajnai hadjárat céljairól, célkitűzéseiről és indítékairól”.

“Nem titok, hogy a Nyugat valóságos információs háborút indított ellenünk, amely nemcsak Oroszország és Ukrajna lakóit érinti, hanem az embereket szerte a világon” – ismételte meg.

A továbbiakban összehasonlította a nyugati médiabeszámolókat a polgári infrastruktúrát ért tényleges ukrán bombázásokkal.

“Ahogy a nyugati fegyverek most a Donbassz és a felszabadított területek városait veszik célba, úgy a nyugati propaganda információs gránátokat lő ki a saját polgáraira” – állította.

Nebenzja szerint a média támadása káros az átlagemberekre, akik “elveszítik a kapcsolatot a valósággal, szoronganak és összezavarodnak”, amikor elárasztja őket a valótlanságok végtelen áradata. Elveszítik a kritikus gondolkodás képességét is – állította.

Miután Oroszország megkezdte az Ukrajna elleni katonai műveletet, a nyugati országok példátlanul kemény fellépést indítottak az orosz média ellen külföldön, az Európai Unió betiltotta az RT és a Szputnyik csatornákat. Moszkva többször is bírálta a lépést, Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő pedig azt állította, hogy az megmutatta a világnak, mit is érnek valójában az úgynevezett nyugati értékek.

Az EU szankciói miatt nem csak két nagy nemzetközi hírcsatornát tiltották be, hanem az összes orosz nyelvű televízió adót is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...