2022, május 19.
25.3 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

Orosz embargó: Az orosz Magnit egyelőre nem nyit logisztikai központot Magyarországon

Oroszország legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, a Magnit egyelőre jegeli azt a tervet, hogy logisztikai központot nyit Magyarországon. Az 1rre.ru orosz ingatlanpiaci elemzésekkel foglalkozó hírportál közlése szerint a Magnit döntésében elsősorban az játszott szerepet, hogy Oroszország augusztus 7-én teljes embargót vezetett be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára egyebek között az Európai Unióból.

Ez a döntés pedig azzal járt, hogy érezhetően visszaesett az Európából származó termékek orosz importja. A Magnit pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy amint kedvező változásokra kerül sor, a cég azonnal lép, hiszen a magyarországi logisztikai központ megnyitásához már minden készen állt. A Magnit Záhony határában tervezte létrehozni az ezer kamionnak is otthont adó logisztikai központját.

A moszkvai és a londoni tőzsdén is jegyzett Magnit 8733 üzlettel rendelkezik Oroszországban. A cég második negyedévi adózott eredménye mintegy 356 millió dollár volt, 32 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS