2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

Orosz bankfiókra támadtak az ukrán radikálisok Kijevben

Ukrán radikálisok megtámadták Kijev belvárosában a Lev Tolsztoj téren található Sberbank bankfiókot – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

Összetörték az ablakokat, betörtek egy ajtót és megpróbálták feltörni a pénzkiadó automatát is – írja a strana.ua hírportál.

Az ukrán főváros rendőrségének sajtószolgálata közölte, hogy vizsgálják az incidens körülményeit.

Korábban a radikálisok, köztük a Jobboldali Szektor tagjaival (Oroszországban betiltott szervezet), valamint ukrán nacionalista szervezetek felgyújtottak egy Kijevben egy szépségszalont, mert azt hitték, hogy az a Ukrainszkij Vibor szervezet irodája.

Kijevben hétfőn emlékeztek meg a zavargások kezdetének harmadik évfordulójáról, melynek vége a 2014 februárjában bekövetkezett puccs volt. Ukrajna mély válságba került 2013 végére, amikor az akkori elnök Viktor Janukovics felfüggesztette az EU-Ukrajna társulási szerződés aláírását. A döntést követően tömegzavargások kezdődtek, amely puccsal ért véget 2014 februárjában.

Az ukrán főváros központját kordonokkal zárták le a hatóságok, mert az évforduló alkalmából tömegmegmozdulásokat és felvonulásokat tartanak.

 

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....