2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Orbán: Magyarországnak nem okoz nehézséget rubelben fizetni a gázért

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapestre hívta az orosz és az ukrán elnököt és azonnali tűzszünetre szólította fel a feleket – mondta a kormányfő a nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Telefonon tárgyalt egymással ma Orbán Viktor magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A kormányfő elmondta, hogy nem béketárgyalásokat szeretne Budapesten, hanem a tárgyalások célja az azonnali tűzszünet elérése. A magyar fővárosba hívta az orosz, ukrán, német és a francia államfőt is a tűzszüneti tárgyalásokra.

Ennek a találkozónak az egyetlen célja az azonnali tűzszünetről szóló megállapodás lenne – mondta.

Hozzátette: a válasz pozitív volt, de az orosz elnök azt mondta, ennek feltételei vannak, amelyről az ukrán elnökkel kell megállapodnia.

A kormányfő közölte, Magyarország azért ilyen “hajlíthatatlan” a békével kapcsolatban, mivel több mint 200 ezer magyar él Kárpátalján, és Magyarországnak az ő életükért van elsősorban felelőssége.

A Reuters hírügynökség kérdésére elmondta, hogy Magyarországnak nem okoz nehézséget rubelben fizetni a gázért.

Paks II. : nem az oroszok, hanem az EU akadályozhatja meg a projektet, szankciókkal. Eddig a nukleáris energia nem szerepel a szankciós listán – mondta Orbán Viktor.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó