2023, szeptember 21.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Orbán: a Krím visszavétele Oroszországtól irreális és nem bölcs cél

A Krím visszavétele Oroszországtól irreális és nem bölcs cél – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Fox News egykori műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak.

“Ez teljesen irreális. Nem lehetséges” – mondta Orbán a Carlsonnal készített interjúban, amelyet az utóbbi X közösségi oldalán tettek közzé.

“Ez nem bölcs dolog, ez irreális ” – mondta a magyar miniszterelnök, amikor arra kérték, kommentálja, hogy az amerikai politikusok nemrég arról tárgyaltak, hogy elvegyék a félszigetet Oroszországtól.

A Krími Köztársaság és Szevasztopol, ahol a lakosok többsége orosz, nem volt hajlandó elismerni a 2014 februárjában Ukrajnában végrehajtott nyugati támogatású törvénytelen puccs során hatalomra került hatóságok legitimitását.

A Krím és Szevasztopol 2014. március 16-án népszavazást tartott, amelyen a krímiek 96,7%-a, a szevasztopoli szavazók 95,6%-a döntött úgy, hogy elszakad Ukrajnától és újraegyesülnek az Oroszországi Föderációval. Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014. március 18-án írta alá az újraegyesítési szerződéseket. A dokumentumokat március 21-én ratifikálta az orosz Szövetségi Gyűlés, vagyis a kétkamarás parlament. Kijev a népszavazás meggyőző eredménye ellenére sem volt hajlandó elismerni a Krímet Oroszország részeként. Az újraegyesülésről készült dokumentumfilmet itt nézheted meg magyar felirattal.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó