2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Órákon át körözött az orosz határ közelében egy amerikai kémrepülőgép

Az Egyesült Államok Légierejének németországi Ramstein légibázisáról szállt fel az a E-8C típusú felderítő repülőgép, amelyet 35 kilométerre észleltek az Oroszországi Föderáció határától – közölte szerdán közleményben az orosz védelmi tárca.

“Egy amerikai E-8C típusú repülőgép, amely a németországi Ramstein légibázisról szállt fel, öt óra és 13 percen át folyamatosan körözött a Fekete-tenger északnyugati, középső és északkeleti része felett 7000 és 10 000 méter közötti magasságban. Az orosz határt 35 kilométerre megközelítve” – olvasható a közleményben.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a repülőgépet kedden észlelték, repülése helyi idő szerint 14:15-től 19:28-ig tartott. A minisztérium rámutatott, hogy az Orosz Légierő légvédelmi rakétacsapatai a repülés teljes időtartama alatt a radarrendszereken keresztül követték az amerikai gépet.

Az orosz védelmi minisztérium korábban közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok az orosz határ közvetlen közelében igyekszik felállítani a fegyveres erők multinacionális csoportját. A minisztérium rámutatott, hogy amerikai hadihajók érkeztek a Fekete-tenger térségébe, hogy részt vegyenek az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága által vezetett multinacionális gyakorlatokon.

Moszkva közlése szerint jelenleg a USS Porter romboló, az USNS John Lenthall tanker és az USS Mount Whitney parancsnoki hajó állomásozik a térségben. Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok váratlan tevékenységének célja a multinacionális erők létrehozása az orosz határ közelében.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27599″]

A közlemény szerint az ilyen akciók a regionális instabilitás tényezői, amelyek legfőképp Ukrajna területének katonai célú felhasználására irányulnak. Az orosz védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az orosz fegyveres erők folyamatosan ellenőrzik és szemmel tartják a helyzetet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó