2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva

Órákon át körözött az orosz határ közelében egy amerikai kémrepülőgép

Az Egyesült Államok Légierejének németországi Ramstein légibázisáról szállt fel az a E-8C típusú felderítő repülőgép, amelyet 35 kilométerre észleltek az Oroszországi Föderáció határától – közölte szerdán közleményben az orosz védelmi tárca.

“Egy amerikai E-8C típusú repülőgép, amely a németországi Ramstein légibázisról szállt fel, öt óra és 13 percen át folyamatosan körözött a Fekete-tenger északnyugati, középső és északkeleti része felett 7000 és 10 000 méter közötti magasságban. Az orosz határt 35 kilométerre megközelítve” – olvasható a közleményben.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a repülőgépet kedden észlelték, repülése helyi idő szerint 14:15-től 19:28-ig tartott. A minisztérium rámutatott, hogy az Orosz Légierő légvédelmi rakétacsapatai a repülés teljes időtartama alatt a radarrendszereken keresztül követték az amerikai gépet.

Az orosz védelmi minisztérium korábban közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy az Egyesült Államok az orosz határ közvetlen közelében igyekszik felállítani a fegyveres erők multinacionális csoportját. A minisztérium rámutatott, hogy amerikai hadihajók érkeztek a Fekete-tenger térségébe, hogy részt vegyenek az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága által vezetett multinacionális gyakorlatokon.

Moszkva közlése szerint jelenleg a USS Porter romboló, az USNS John Lenthall tanker és az USS Mount Whitney parancsnoki hajó állomásozik a térségben. Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok váratlan tevékenységének célja a multinacionális erők létrehozása az orosz határ közelében.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27599″]

A közlemény szerint az ilyen akciók a regionális instabilitás tényezői, amelyek legfőképp Ukrajna területének katonai célú felhasználására irányulnak. Az orosz védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az orosz fegyveres erők folyamatosan ellenőrzik és szemmel tartják a helyzetet.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...