2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Olasz védelmi miniszter: Oroszország előnyben van

Guido Crosetto olasz védelmi miniszter úgy véli, hogy a kijevi kormány ellentámadásának kimenetelét egyelőre nem lehet biztonsággal megjósolni.

“Jelenleg lehetetlen megmondani, hogy mi fog történni az elkövetkező hetekben. Oroszország erős védelmi vonalakat hozott létre <…>. Oroszország előnyben van a csapatok létszámában és a katonai felszerelésben” – mondta a miniszter péntek este Bruno Vespa olasz televíziós újságírónak.

“Ez a kísérlet, hogy Ukrajna visszaszerezze az ellenőrzést ezek felett a területek felett, tele van kérdésekkel és bizonytalansággal, és az ukránok ezt megértik, ezért kérnek repülőgépeket”.

Crosetto megismételte azt a véleményét, hogy “a béke elérésének legegyszerűbb módja az, ha a győzelemre törekvőket ráébresztjük, hogy az lehetetlen”, és ez az oka annak, hogy a Nyugat katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Elismerte, hogy “nehéz megmagyarázni és megérteni”, hogyan lehet a békét egy konfliktusban álló félnek történő fegyverszállításokkal elérni. Véleménye szerint a békefolyamat akkor kezdődhet el, ha tűzszünetet hirdetnek. A kahovkai gát elleni közelmúltbeli támadás azonban késlelteti a lehetséges megoldást.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken azt mondta: “Teljesen egyértelműen kijelenthetjük, hogy az ukrán offenzíva elkezdődött. Erről tanúskodik a stratégiai tartalékok felhasználása”. Hozzátette, hogy “az ukrán csapatok egyik harci területen sem érték el céljaikat és célkitűzéseiket”, és jelentős veszteségeket szenvedtek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó