2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 22, 12:00-val bezarolag)

– Novorosszia kormanyanak javaslata alapjan augusztus 24-en, Ukrajna ,,fuggetlensegenek napjan” a fogsagba esett ukran kormanykatonakat a felkelok vegig fogjak vezetni Donyeck utcain. (A javaslatot meg nem fogadtak el.)

– A felkelok rendfenntarto egysegei Donyeckben felszamoltak azt az ukran diverzans csoportot, amely ket kisebb aknavetobol, kezelo szemelyzetbol es harom orvloveszbol allt (ezek tuzet provokaltak a varoson belul es lottek a civil letesitmenyeket). A lakossag bejelentese alapjan Vtoraja Sztavka tonal a diverzans egyseg izolalva volt es meg lett semmisitve.

– Ilovajszk alatt a helyzet nyugodt. A terepen 40 halott es 18 sulyosan sebesult ukran kormanykatonat szedtek ossze a felkelok.

– Donyecket lovi a kormanyerok tuzersege. Nincs aram a varos Kijevszkij es Vorosilovszkij negyedeben.

– A felkelok folytatjak a tamadast eszaki iranyban. Jelenleg a harcok a Veszjolaja Gora telepulesnel folynak (a hasonlo nevet viselo magaslatot a felkelok meg tegnap vettek birtokba). Szinten harcok folynak Szcsasztyje kulteruleten, illetve a felkelok, a terepen mukodo felderito-diverzans csoportokkal karoltve, csapast mertek Szcsasztyjetol eszakra, Sztukalova Balka telepulesnel.

– Harkovban tegnap delutan a ,<Szvoboda” part kirakott egy satrat, amely korul zaszlot lengettek a part aktivistai. A helyszinre erkezett tobb ismeretlen szemely, maszkokban, es szetvertek az egesz satortabort, az aktivistak is kisse gyurottebben tavoztak a helyszinrol.

– Tuzersegi csapas erte Sirokij telepulest.

– Az elmult nap alatt a tuzersegi tuz miatt 52 civil vesztette eletet. A legtobben (19 fo) Donyeckben.

– A felkelokhoz csatlakozott a mai napon egy ujabb csoport francia es spanyol onkentes.

– A ,,Kalmiusz” kulonleges rendeltetesu csoport, a helyi partizanokkal karoltve Sznyezsnij alatt felszabaditott a kormanyerok csapatai alol ket falut – Manuilovkat es Petrovszkojet. Megsemmisitve 10 teherauto es pancelozott eszkoz. Fogsagba esett 13 ukran kormanykatona (mind korusban azt hajtogatja, hogy ok aztan nem lottek, es nem is akartak harcolni; ellenben mindegyiknek hasznalva volt a gepkarabelya es hianyos volt a loszerkeszlete).

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó