2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 22, 12:00-val bezarolag)

– Novorosszia kormanyanak javaslata alapjan augusztus 24-en, Ukrajna ,,fuggetlensegenek napjan” a fogsagba esett ukran kormanykatonakat a felkelok vegig fogjak vezetni Donyeck utcain. (A javaslatot meg nem fogadtak el.)

– A felkelok rendfenntarto egysegei Donyeckben felszamoltak azt az ukran diverzans csoportot, amely ket kisebb aknavetobol, kezelo szemelyzetbol es harom orvloveszbol allt (ezek tuzet provokaltak a varoson belul es lottek a civil letesitmenyeket). A lakossag bejelentese alapjan Vtoraja Sztavka tonal a diverzans egyseg izolalva volt es meg lett semmisitve.

– Ilovajszk alatt a helyzet nyugodt. A terepen 40 halott es 18 sulyosan sebesult ukran kormanykatonat szedtek ossze a felkelok.

– Donyecket lovi a kormanyerok tuzersege. Nincs aram a varos Kijevszkij es Vorosilovszkij negyedeben.

– A felkelok folytatjak a tamadast eszaki iranyban. Jelenleg a harcok a Veszjolaja Gora telepulesnel folynak (a hasonlo nevet viselo magaslatot a felkelok meg tegnap vettek birtokba). Szinten harcok folynak Szcsasztyje kulteruleten, illetve a felkelok, a terepen mukodo felderito-diverzans csoportokkal karoltve, csapast mertek Szcsasztyjetol eszakra, Sztukalova Balka telepulesnel.

– Harkovban tegnap delutan a ,<Szvoboda” part kirakott egy satrat, amely korul zaszlot lengettek a part aktivistai. A helyszinre erkezett tobb ismeretlen szemely, maszkokban, es szetvertek az egesz satortabort, az aktivistak is kisse gyurottebben tavoztak a helyszinrol.

– Tuzersegi csapas erte Sirokij telepulest.

– Az elmult nap alatt a tuzersegi tuz miatt 52 civil vesztette eletet. A legtobben (19 fo) Donyeckben.

– A felkelokhoz csatlakozott a mai napon egy ujabb csoport francia es spanyol onkentes.

– A ,,Kalmiusz” kulonleges rendeltetesu csoport, a helyi partizanokkal karoltve Sznyezsnij alatt felszabaditott a kormanyerok csapatai alol ket falut – Manuilovkat es Petrovszkojet. Megsemmisitve 10 teherauto es pancelozott eszkoz. Fogsagba esett 13 ukran kormanykatona (mind korusban azt hajtogatja, hogy ok aztan nem lottek, es nem is akartak harcolni; ellenben mindegyiknek hasznalva volt a gepkarabelya es hianyos volt a loszerkeszlete).

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....