2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
17.6 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 18, 12:00-val bezarolag)

Az ejszaka folyaman tovabb folytatodtak a betoresi kiserletek Donyeck es Luganszk kornyeken (jelenleg intenziv harcok mennek Gorlovkanal, Ilovajszknal es Krasznij Lucstol nem messze). Az ukran kormanyerok tovabbra is gyujto lovedekekkel lovik a telepuleseket – Donyeck, Gorbacsovo-Mihajlovka, Ilovajszk es Sahtyerszk kapott foszfor-lovedekes talalatokat. Illetve most mar nem is nagyon titkolja Kijev a ,,TocskaU” harcaszati raketarendszerek alkalmazasat, amelyek a kezelo szemelyzet alacsony kepesitese, es a megfelelo pont-terkepek hianya miatt komoly vesztesegeket okozhatnak a civil lakossagban.

– Sorozatvetokkel lovik a kormanycsapatok Hrjascsevatoje lakonegyedeit.

– Annak dacara, hogy egesz augusztus 17 folyaman harcok folytak Jaszinovatoje telepulesert, a Kijevben kozzekurtolt gyozelmi jelentes dacra – mint az mar szamtalanszor megtortent – a telepules tovabbra is a felkelok kezeben van.

– Antrocit kornyeken bekeritesben harcolnak a kormanycsapatok 30. dandaranak egysegei.

– Az Ilovajszk alatti harcokban a felkelok megsemmisitettek a tegnapi nap folyaman: 4db harckocsit, 6db BMP es BTR, nehany teherauto.

– A Delkelet Egyesitett Hadseregenek Tuzersegi Tartalekanak mobil utegei Novoszvetlovka alatt megsemmisitettek: 4 db harckocsit, 2 db BMP/ Megsemmisitve egy kozuti hid a Lugancsik folyon (igy a kormanycsapatok most mar kenytelenek 17 kilometeres kerulovel szallitani.

– Fascsevka telepulesnel a felkelok befejeztek a 80. gepesitett loveszdandar egysegeinek bekeriteset. Az ,,Ajdar” zaszloalj bekeritese is folyamatban van .

– A Szaur-Mogila melletti harcokban a felkelok megsemmisitettek: 1db harckocsit, 1 db BMP es 3db teherautot.

– A tegnapi nap folyaman a felkelok lelottek ujabb ket repulogepet: 1 db Mig-29 es 1db Szu-25. A repulok elveszteset Kijev is beismerte.

– Jelenleg Donyeckben sulyos helyzet alakult ki, mivel az aramvezetekek megrongalodasa miatt akadozik a varosban a vizellatas.

 

Novorosszia hirei (augusztus 18) kiegeszito terkep.
A jelenlegi harchelyzet

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...