2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 18, 12:00-val bezarolag)

Az ejszaka folyaman tovabb folytatodtak a betoresi kiserletek Donyeck es Luganszk kornyeken (jelenleg intenziv harcok mennek Gorlovkanal, Ilovajszknal es Krasznij Lucstol nem messze). Az ukran kormanyerok tovabbra is gyujto lovedekekkel lovik a telepuleseket – Donyeck, Gorbacsovo-Mihajlovka, Ilovajszk es Sahtyerszk kapott foszfor-lovedekes talalatokat. Illetve most mar nem is nagyon titkolja Kijev a ,,TocskaU” harcaszati raketarendszerek alkalmazasat, amelyek a kezelo szemelyzet alacsony kepesitese, es a megfelelo pont-terkepek hianya miatt komoly vesztesegeket okozhatnak a civil lakossagban.

– Sorozatvetokkel lovik a kormanycsapatok Hrjascsevatoje lakonegyedeit.

– Annak dacara, hogy egesz augusztus 17 folyaman harcok folytak Jaszinovatoje telepulesert, a Kijevben kozzekurtolt gyozelmi jelentes dacra – mint az mar szamtalanszor megtortent – a telepules tovabbra is a felkelok kezeben van.

– Antrocit kornyeken bekeritesben harcolnak a kormanycsapatok 30. dandaranak egysegei.

– Az Ilovajszk alatti harcokban a felkelok megsemmisitettek a tegnapi nap folyaman: 4db harckocsit, 6db BMP es BTR, nehany teherauto.

– A Delkelet Egyesitett Hadseregenek Tuzersegi Tartalekanak mobil utegei Novoszvetlovka alatt megsemmisitettek: 4 db harckocsit, 2 db BMP/ Megsemmisitve egy kozuti hid a Lugancsik folyon (igy a kormanycsapatok most mar kenytelenek 17 kilometeres kerulovel szallitani.

– Fascsevka telepulesnel a felkelok befejeztek a 80. gepesitett loveszdandar egysegeinek bekeriteset. Az ,,Ajdar” zaszloalj bekeritese is folyamatban van .

– A Szaur-Mogila melletti harcokban a felkelok megsemmisitettek: 1db harckocsit, 1 db BMP es 3db teherautot.

– A tegnapi nap folyaman a felkelok lelottek ujabb ket repulogepet: 1 db Mig-29 es 1db Szu-25. A repulok elveszteset Kijev is beismerte.

– Jelenleg Donyeckben sulyos helyzet alakult ki, mivel az aramvezetekek megrongalodasa miatt akadozik a varosban a vizellatas.

 

Novorosszia hirei (augusztus 18) kiegeszito terkep.
A jelenlegi harchelyzet

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó