2023, február 1.
3.4 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Norvégia 190 millió euróig finanszírozza Ukrajna gázvásárlását

A norvég hatóságok megállapodást írtak alá az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, amelynek értelmében Norvégia kétmilliárd koronával (több mint 190 millió euróval) finanszírozza az Ukrajna számára a téli időszakban történő gázvásárlást – közölte a norvég kormány.

“Trygve Slagsvold Vedum norvég pénzügyminiszter aláírta azt a megállapodást, amely kétmilliárd norvég korona gázvásárlási támogatást garantál Ukrajnának a téli időszakra. A norvég támogatást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankon keresztül nyújtják” – áll a közleményben.

Mint a kormány megjegyezte, Norvégia a második legnagyobb adományozója a bank ukrajnai tevékenységének.

“Az energiaellátás támogatása nagyon fontos Ukrajna számára” – mondta Anniken Huitfeldt külügyminiszter a közlemény szerint.

Júliusban Jonas Gahr Støre miniszterelnök bejelentette, hogy a norvég kormány 2022-ben és 2023-ban 10 milliárd koronát ad Ukrajnának. Ebből az összegből kétmilliárd koronát gázvásárlásra különítettek el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...