2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Norvég konzul: gyűlölöm az oroszokat, Skandináviából jöttem, nem valami orosz nő vagyok

Az orosz külügyminisztérium elítélte a norvég konzul gyűlöletkeltő kirohanását, miután előkerült egy videó, amelyen egy orosz szálloda személyzetével vitatkozik.

“Az orosz külügyminisztérium most mérlegeli a lehetőségeket, hogyan reagáljon erre a felháborító gyűlöletkeltésre, nacionalizmusra és idegengyűlöletre” – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova szóvivő.

“Hacsak a norvég külügyminisztérium nem előz meg minket. Ez lenne a helyes lépés” – tette hozzá Zaharova, nyilvánvalóan azonnali reakciót várva Oslóból.

Zaharova a Mash orosz hírportál által közzétett videóra reagált, amelyen Elisabeth Ellingsen, az észak-oroszországi Murmanszk városában állomásozó norvég konzul látható, amint egy orosz szálloda személyzetével folytatott vita során durván viselkedik.

“Utálom az oroszokat” – mondja a nő angolul. “Tudja, én tiszta szobákhoz szoktam. Skandináviából jöttem, nem valami orosz nő vagyok”.

Az nem derült ki, hogy mikor készült a videó. A Mash szerint Ellingsen azért panaszkodott, mert azt mondták neki, hogy várjon, amíg elkészül a szobája.

“Ez kib@szott irritáló” – mondja a nő a recepción dolgozóknak egy káromkodással teli szónoklatban. “Egyszerűen mindent elb***sznak.”

“Ez a szálloda egy szégyen, és maguk általában véve [is] egy szégyen” – mondja a nő.

A Mash szerint az orosz rendőrség vizsgálja az esetet.

A norvég külügyminisztérium később közleményt adott az RT hírtelevíziónak, amelyben azt írta, hogy “mélységesen sajnálja ezt az incidenst”.

“A kifejezett érzelmek semmilyen módon nem tükrözik a norvég politikát vagy az Oroszországgal és az orosz emberekkel szembeni norvég hozzáállást” – írta Tuva Raanes Bogsnes kommunikációs igazgató. “Az incidenst a minisztérium a megfelelő csatornákon keresztül kezeli”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...