2023, december 7.
0.4 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Nincs rubel, nincs gáz – a Gazprom leállította a szállításokat Lengyelországba és Bulgáriába

A Gazprom orosz gázipari óriásvállalat szerdán bejelentette a Bulgáriába és Lengyelországba irányuló gázexport teljes leállítását, miután a két ország megtagadta a rubelben történő fizetést.

A vállalat közleménye szerint a szállítások addig nem folytatódnak, amíg Szófia és Varsó nem tesz eleget az új feltételeknek.

Az orosz energiaóriás figyelmeztetett, hogy amennyiben Bulgária és Lengyelország más országoknak szánt orosz tranzitgázt kezd elvonni, akkor a szállítások mértékét csökkentik a Szófia és Varsó által jogellenesen visszatartott mennyiséggel.

Múlt hónapban Vlagyimir Putyin elnök azt követelte, hogy a “barátságtalan” országok rubelben fizessenek az orosz gázért. Ehhez számlát kellene nyitniuk a Gazprombanknál, és euróban vagy dollárban kellene fizetniük, amit aztán átváltanának rubelre.

Putyin figyelmeztetett, hogy a valutaváltás elmulasztása azt jelentené, hogy az érintett országok az orosz gázszállítások elvesztését kockáztatják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán képviselő: Ukrajna NATO-csatlakozásai reményei szertefoszlottak

Ukrajnának gyors NATO-csatlakozással kapcsolatos reményei szertefoszlottak - jelentette ki kedden a Telegramban Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) egyik tagja. Azt állította, hogy...

Reuters: Ukrajna új fegyver kívánságlistát adott át az Egyesült Államoknak

Az ukrán hadsereg egy listát adott ki azokról a fegyverekről, amelyeket a következő hónapokban szeretne megkapni Washingtontól, beleértve számos olyan új fegyvert, amelyek nem...

BBC: néhány besorozott ukrán “tengerészgyalogos” úszni sem tud

Fiatal és kiképzetlen ukrán sorkatonákat küldenek a frontvonal egy erőszakos szakaszára, Herszon közelébe, hogy aztán orosz drónok és lövedékek mérjenek rájuk csapást - mondta...
spot_img

Videó