2023, március 22.
10.6 C
Budapest
3.4 C
Moszkva

Nincs rubel, nincs gáz – a Gazprom leállította a szállításokat Lengyelországba és Bulgáriába

A Gazprom orosz gázipari óriásvállalat szerdán bejelentette a Bulgáriába és Lengyelországba irányuló gázexport teljes leállítását, miután a két ország megtagadta a rubelben történő fizetést.

A vállalat közleménye szerint a szállítások addig nem folytatódnak, amíg Szófia és Varsó nem tesz eleget az új feltételeknek.

Az orosz energiaóriás figyelmeztetett, hogy amennyiben Bulgária és Lengyelország más országoknak szánt orosz tranzitgázt kezd elvonni, akkor a szállítások mértékét csökkentik a Szófia és Varsó által jogellenesen visszatartott mennyiséggel.

Múlt hónapban Vlagyimir Putyin elnök azt követelte, hogy a “barátságtalan” országok rubelben fizessenek az orosz gázért. Ehhez számlát kellene nyitniuk a Gazprombanknál, és euróban vagy dollárban kellene fizetniük, amit aztán átváltanának rubelre.

Putyin figyelmeztetett, hogy a valutaváltás elmulasztása azt jelentené, hogy az érintett országok az orosz gázszállítások elvesztését kockáztatják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó