2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Newsweek: kudarc az ellentámadás, Ukrajna a NATO-beavatkozása nélkül nem nyerhet

Ha Oroszország módosítja a különleges művelet céljait, Ukrajna a sikertelen ellentámadás miatt nem biztos, hogy közvetlen NATO-beavatkozás nélkül képes lesz megtartani Odessza és Harkov ellenőrzését – írja a Newsweek.

“Mi lenne tehát, ha NATO-csapatokat vezényelnénk Ukrajnába? Az eszkaláció lehet az egyetlen módja annak, hogy Zelenszkij megtartsa Harkovot és Odesszát” – írta a lap.

Az ukrán erők széles körben propagált tavaszi offenzívája kudarcnak bizonyult. Egyetlen objektív szemléletű elemző sem hiszi, hogy Ukrajna képes lesz egyedül elfoglalni az elvesztett területeket – vélik a cikk szerzői.

Ugyanakkor a NATO-csapatok bevonulása a volt szovjet köztársaság területére katasztrofális következményekkel járna. Az akciók eredménye a harmadik világháború lehet – összegezték az újságírók.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó