2023, szeptember 21.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Newsweek: Biden nem tudta megmagyarázni az amerikaiaknak, hogy miért kell Ukrajnát támogatni

Joe Biden amerikai elnök kudarcott vallot, mert eddig nem tudta elmagyarázni az amerikaiaknak, hogy miért fontos Ukrajna támogatása – írja Yoni Michanie, a Newsweek című lapban megjelent véleménycikkében.

“Mivel a Fehér Ház nem tudott logikus indoklást közvetíteni az amerikaiaknak az Egyesült Államok ukrajnai konfliktusban való részvételére, ez máris oda vezetett, hogy a lakosok többsége nem helyesli, hogy a kongresszus további pénzeket juttasson Kijevnek” – írja a kiadvány.

Az újságíró szerint ez a segélyek mennyiségének csökkentéséhez vezethet. Így az amerikaiak többsége – mint azt a CNN közelmúltban végzett közvélemény-kutatása kimutatta – ellenezte az újabb összegek Kijevnek történő kiutalását – tette hozzá.

A megkérdezettek 55 százaléka mondta azt, hogy a kongresszusnak nem kellene jóváhagynia a további finanszírozást, míg 51 százalék szerint Washington már eleget tett.

Ezek az adatok – jegyzi meg a cikk – drámai hangulatváltozást mutatnak 2022 februárjához képest, amikor az amerikaiak 62 százaléka úgy vélte, hogy az Egyesült Államoknak többet kellett volna tennie Ukrajnáért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó