2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Newsweek: az USA és szövetségesei egy április 30-ra tervezett offenzívára készítik fel Ukrajnát

Az USA és szövetségesei egy április 30-ra tervezett offenzívára készítik elő Ukrajnát – jelentette a Newsweek című amerikai magazin a kiszivárgott titkos dokumentumokra hivatkozva.

A Bloomberg korábban egy uniós tisztviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy Ukrajna európai szövetségesei nem várnak jelentős áttörést egy esetleges kijevi ellentámadástól.

“Ellátmányt és támogatást küldenek Ukrajnába egy április 30-ra tervezett ukrán offenzíva előtt” – jelentette a lap a dokumentumokra hivatkozva.

Mint a NewsWeek megjegyzi, az Egyesült Államok és a szövetségesek “a jövőbe tekintenek”, és azzal vannak elfoglalva, hogy Ukrajnát felkészítsék egy tavaszi ellentámadásra.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök egy washingtoni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az ukrán csapatok ellentámadása “a közeljövőben” megkezdődik.

A Pentagon jelenleg vizsgálja a közösségi médiában kiszivárgott anyagokat, amelyek az ukrán csapatok állapotát és az amerikai és NATO-terveket írják le az ukrán csapatok megerősítésére.

A The New York Times megjegyezte, hogy a március eleji keltezésű dokumentumok állítólag “orosz kormánypárti telegram-csatornákon” keringtek. Azt állították, hogy több mint 100 dokumentum kerülhetett az internetre, a kár becslések szerint jelentős. A

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár a kiszivárogtatásról kérdezve azt mondta, hogy Oroszországnak nincsenek kétségei afelől, hogy az USA és a NATO közvetlenül vagy közvetve részt vesz az ukrajnai konfliktusban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó