2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Newsweek: amerikai zsoldosokra “vadászik” a Wagner-csoport, óriási veszteségeket szenvednek az ukrán erők

Az ukrán fegyveres erők óriási veszteségeket szenvednek – mondta a Newsweeknek Andrew Milburn, az Ukrajna oldalán harcoló amerikai Mozart Group NGO (magánhadsereg) alapítója.

“Rendkívül súlyos veszteségeket szenvednek. Nem túlzás az az információ, amit a médiában látunk, hogy a 70 százalékos <…> áldozatok rutinszerűek” – mondta.
Megjegyzik, hogy az ukrán csapatok súlyos veszteségeket szenvednek Artemovszk (Bahmut) közelében.

Milburn szerint Kijevnek gondjai vannak a csapatok utánpótlásával: a megfelelő kiképzés nélküli újoncokat gyakran küldik a frontvonalba.

A Mozart Group alapítója a finanszírozás hiányára is panaszkodott, ami a jövő év elején befolyásolhatja az ukrajnai tevékenységét. Elmondása szerint a költségek nagy részét a sérült járművek javítására és cseréjére fordítják.

Milburn kedden a Newsweeknek azt mondta, hogy “nem elképzelhetetlen”, hogy Wagner az ország keleti részén tevékenykedő Mozart zsoldosokat veszi célba.

“Most nincs olyan szálloda Donbasszban, amelyik megengedné, hogy megszálljunk, mert azt mondták nekik, hogy célpontok vagyunk” – mondta a tengerészgyalogság nyugalmazott ezredese.

“Három szállodát, ahol megszálltunk, találat érte rakétákkal, ami lehetett véletlenszerű is” – mondta, megjegyezve, hogy az egyik szállodát azután érte találat, hogy egy Mozart-csoport kijelentkezett.

“Minden bizonnyal célba vehettek minket, ami sok erőforrásnak tűnik, hogy egy olyan csoportra összpontosítsanak, amely főként “humanitárius” munkát végez”.

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő korábban azt mondta, hogy több mint 60 országból több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába. Szerinte ez növeli a nyugati országok részvételét a konfliktusban.

Moszkva február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célnak Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...