2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Netanjahu a CNN-nek: Izrael fontolgatja, hogy Vaskupola rakétavédelmi rendszert szállít Ukrajnának

Izrael fontolgatja, hogy a Vaskupola rakétavédelmi rendszerrel látja el Ukrajnát – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök a CNN-nek.

“Mindenképpen fontolóra veszem” – válaszolta egy ezzel kapcsolatos kérdésre.

A politikus szerint az Egyesült Államok már elküldte a korábban Izraelben lévő lőszerek nagy részét a kijevi hatóságoknak.

“Ez Amerika döntése volt” – hangsúlyozta Netanjahu.

Az izraeli miniszterelnök szerda délután azt is kijelentette, hogy kész közvetíteni az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokon, ha mindkét ország, valamint az Egyesült Államok ezt kéri.

Ron Prosor, Izrael németországi nagykövete a múlt héten a Morgenpostnak azt mondta, hogy Tel-Aviv sokkal nagyobb mértékben támogatja Kijevet, mint ahogyan az a nyilvánosság előtt ismert.

A diplomata szerint azonban két oka van annak, hogy Izrael nem szállít fegyvereket a fegyveres erőknek: Moszkva katonai jelenléte Szíriában és az oroszországi nagyszámú zsidó közösség.

Tavaly októberben Beni Gantz izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy a zsidó állam operatív okokból nem szállít fegyvereket Ukrajnának, annak ellenére, hogy továbbra is támogatja Kijevet humanitárius segélyekkel. Azt is ígérte, hogy segít Kijevnek a korai polgári figyelmeztető rendszerek kifejlesztésében a rakétacsapásokkal kapcsolatban.

Oroszország jegyzéket küldött az Észak-atlanti Szövetség tagállamainak az ukrán fegyveres erőknek történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a Kijev számára katonai felszerelést tartalmazó szállítmányokat a szomszédos országban lévő orosz légierő megsemmisíti.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó