2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Németország lefoglalt három orosz LNG-tankert

Németország átvette az ellenőrzést három cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítóhajó felett, amelyek az orosz Gazprom energiaipari nagyvállalat tulajdonában vannak – jelentette csütörtökön a Telegraph című brit napilap a Dynagas LNG tengeri üzemeltetőjére hivatkozva.

A Gazprom a cikk megjelenésekor még nem erősítette meg a hírt.

A beszámoló szerint a cég közölte, hogy a német kormány lefoglalta három LNG-tankerének bérleti szerződéseit, amelyeket korábban a Gazprom német leányvállalatához, a Gazprom Germaniával kötöttek.

A három hajó közül kettőt, az Amur River és az Ob River hajókat korábban 2028-ig bérelte a Gazprom Germania. A harmadik tanker, a Clean Energy szerződése 2026-ig volt érvényes. Mindhárom most már ténylegesen a német kormány ellenőrzése alatt áll “határozatlan ideig” – közölte a monacói székhelyű Dynagas.

A Gazprom Germania, amely korábban Németország néhány legnagyobb földgáztárolóját üzemeltette, néhány hete az Oroszországgal szembeni, Ukrajnával kapcsolatos szankciók részeként került Berlin tulajdonába. Válaszul a Gazprom leállította a gázszállításokat a vállalatnak, ami likviditási problémákat eredményezett, és veszélyeztette az egységgel együttműködő kulcsfontosságú németországi és brit gázkereskedők munkáját.

A német energiaszabályozó hatóság közbelépett, és átvette a vállalatot, hogy megvédje a fizetésképtelenségtől, és átnevezte Securing Energy for Europe-ra. Június közepén olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Berlin 10 milliárd eurós (10,4 milliárd dollár) hitelt nyújtana a cégnek, hogy talpon maradjon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...