2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Németország lefoglalt három orosz LNG-tankert

Németország átvette az ellenőrzést három cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítóhajó felett, amelyek az orosz Gazprom energiaipari nagyvállalat tulajdonában vannak – jelentette csütörtökön a Telegraph című brit napilap a Dynagas LNG tengeri üzemeltetőjére hivatkozva.

A Gazprom a cikk megjelenésekor még nem erősítette meg a hírt.

A beszámoló szerint a cég közölte, hogy a német kormány lefoglalta három LNG-tankerének bérleti szerződéseit, amelyeket korábban a Gazprom német leányvállalatához, a Gazprom Germaniával kötöttek.

A három hajó közül kettőt, az Amur River és az Ob River hajókat korábban 2028-ig bérelte a Gazprom Germania. A harmadik tanker, a Clean Energy szerződése 2026-ig volt érvényes. Mindhárom most már ténylegesen a német kormány ellenőrzése alatt áll “határozatlan ideig” – közölte a monacói székhelyű Dynagas.

A Gazprom Germania, amely korábban Németország néhány legnagyobb földgáztárolóját üzemeltette, néhány hete az Oroszországgal szembeni, Ukrajnával kapcsolatos szankciók részeként került Berlin tulajdonába. Válaszul a Gazprom leállította a gázszállításokat a vállalatnak, ami likviditási problémákat eredményezett, és veszélyeztette az egységgel együttműködő kulcsfontosságú németországi és brit gázkereskedők munkáját.

A német energiaszabályozó hatóság közbelépett, és átvette a vállalatot, hogy megvédje a fizetésképtelenségtől, és átnevezte Securing Energy for Europe-ra. Június közepén olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Berlin 10 milliárd eurós (10,4 milliárd dollár) hitelt nyújtana a cégnek, hogy talpon maradjon.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...