2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Német politikus: Oroszország részeként kell elismerni a Krím félszigetet

A Krím soha többé nem lesz újra Ukrajna része és ezen a helyzeten a szankciók sem fognak változtatni – mondta Alexander Gauland az Alternatíva Németországért párt (AfD) alelnöke szombaton a Funke médiacsoportnak adott interjúban.

“A Krím soha nem tér vissza Ukrajnához, a szankciók nem segítenek” – mondta Gauland, aki az AfD első számú jelöltje a szeptemberi szövetségi választásokon. Elmondása szerint helyénvaló lenne, ha Oroszország részeként ismernék el a Krím félszigetet. Lindner Úr (Christian Lindner a Német Szabaddemokrata Párt elnöke – szerk) már megértette ezt – tette hozzá az Alternatíva Németországért párt helyettes vezetője.

Lindner korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Krím kérdését el kell különíteni más problémáktól. Véleménye szerint ez a megközelítés segítheti az Európai Unió és Oroszország közötti kapcsolat sikerességét, de ha mégsem, akkor szigorítaná a szankciókat. A Politikus nyilatkozata széleskörű vitát váltott ki Németországban.

Oroszország nagyhatalom, ezért be kell vonnunk egy új európai rend kialakításába – mondta Gauland. Meg kell állítanunk a NATO és Oroszország közötti szembenállást – folytatta.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS