2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

Német politikus: Oroszország részeként kell elismerni a Krím félszigetet

A Krím soha többé nem lesz újra Ukrajna része és ezen a helyzeten a szankciók sem fognak változtatni – mondta Alexander Gauland az Alternatíva Németországért párt (AfD) alelnöke szombaton a Funke médiacsoportnak adott interjúban.

“A Krím soha nem tér vissza Ukrajnához, a szankciók nem segítenek” – mondta Gauland, aki az AfD első számú jelöltje a szeptemberi szövetségi választásokon. Elmondása szerint helyénvaló lenne, ha Oroszország részeként ismernék el a Krím félszigetet. Lindner Úr (Christian Lindner a Német Szabaddemokrata Párt elnöke – szerk) már megértette ezt – tette hozzá az Alternatíva Németországért párt helyettes vezetője.

Lindner korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Krím kérdését el kell különíteni más problémáktól. Véleménye szerint ez a megközelítés segítheti az Európai Unió és Oroszország közötti kapcsolat sikerességét, de ha mégsem, akkor szigorítaná a szankciókat. A Politikus nyilatkozata széleskörű vitát váltott ki Németországban.

Oroszország nagyhatalom, ezért be kell vonnunk egy új európai rend kialakításába – mondta Gauland. Meg kell állítanunk a NATO és Oroszország közötti szembenállást – folytatta.

A Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...