2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Nehézfegyverzetet és harckocsikat kap az Orosz Nemzeti Gárda

Az Orosz Nemzeti Gárda (Roszgvardija) nehézfegyverzetet és harckocsikat kap – közölte Viktor Zolotov, a gárda vezetője az államfőnek a Kreml Katedrális terén tartott beszéde után.

“Ez a kérdés most nagyon akut. Felvetjük azt a kérdést, hogy a csecsen hadjárat idején voltak tankjaink, most pedig <…> nincsenek tankjaink. Ezt fogjuk bevezetni a csapatoknál” – mondta a szolgálat vezetője.

Elmondása szerint az ügyről már tárgyaltak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A harcjárművek és nehézfegyverek az Orosz Nemzeti Gárdának történő szállításának időzítése a finanszírozástól függ.

Zolotov azt is megjegyezte, hogy a Roszgvardija harcosai a múlt hétvégi fegyveres lázadási kísérlet során hozzáértően dolgoztak. Együttműködtek a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal, a belügyminisztériummal és a rendkívüli helyzetek minisztériumával a vérontás megakadályozása érdekében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó