2022, november 27.
4.1 C
Budapest
-5.5 C
Moszkva

NBC News: újabb amerikaival végeztek az orosz erők Ukrajnában

Újabb amerikai állampolgár halt meg az ukrajnai harcokban – közölte két, a haláláról tudó személy az NBC Newsnak hétfőn, így már hatra emelkedett az ukrán konfliktusban meghalt amerikaiak száma.

Timothy Griffin az ukránok oldalán harcolt Zelenszkij Nemzetközi Légiójában, amely több ezer külföldiből áll, akik önként jelentkeztek az invázió elleni védekezéshez – mondta az NBC Newsnak az ukrán hadsereg egyik hadosztályának szóvivője, amikor megkeresték a megerősítésért.

Griffin a Nemzetközi Légió szerint részt vett az ukrán ellentámadásban a keleti fronton. A légió szóvivője elmondta, hogy Griffin egysége hadműveleteket hajtott végre, és támadás érte, és “akció közben halt meg” – mondta a szóvivő, aki az ukrán katonai protokoll értelmében nem kívánta magát azonosítani.

“Kapcsolatban állunk a családdal, a Nemzetközi Légió és az ukrán fegyveres erők pedig a családdal egyeztetve, a család kívánságait és utasításait követve intézik a hazaszállítás folyamatát” – mondta a szóvivő.

A légió nem volt hajlandó további részleteket közölni, beleértve Griffin életkorát, műveleti biztonsági és adatvédelmi aggályokra hivatkozva. Két, Griffin haláláról tudó személy azonban azt mondta, hogy a férfi New York államból származott, és Harkov térségében harcolt.

“Timothy emléke tovább él az egységében, a légióban és az ukrán fegyveres erőkben” – közölte a Nemzetközi Légió, hozzátéve, hogy kérik a család magánéletének “tiszteletben tartását ebben a nehéz időszakban”.

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetségének szóvivője nem reagált az NBC News megkeresésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...