2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Nagyon részletes jelentés az ukrajnai polgárháború állásáról a mai napon

1, Tegnap az ukrán fegyveres erők 18 tagja vesztette életét és 54 sebesült meg Kelet-Ukrajnában az oroszbarát szakadárok ellen folyó hadműveletekben – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.

( megjegyzés: Ha fegyelembe vesszük hogy a hivatalos jelentésekben a veszteségeket az ukránok, – ahogy mi észrevettük- általában “harmadolják”, azaz a 3O%-át vallják csak be a valós adatnak kb, a többit meg letagadják, akkor körülbelül tegnap 6o halottjuk és vagy 2OO sebesültjük volt. – Артём  – )

A Liszenko cáfolta Anatolij Gricenko parlamenti képviselő, volt védelmi miniszter azon kijelentését, miszerint a sebesült katonák közül minden harmadik kórházba szállítás közben meghal…

2, A Donyeck megyei Sahtarszk körzetében az ukrán haderőnek sikerült megsemmisíteniük két lázadó Grad rakétarendszert a fegyverzetet működtető legénységgel együtt.

3, Három civil vesztette életét és öten sérültek meg csütörtökre virradóra Donyeckben az ukrán fegyveres erők és az oroszbarát felkelők között dúló háborúban- közölte a kelet-ukrajnai város vezetése.
A megyei egészségügyi hatóság közben arról adott hírt, hogy tüzérségi támadás ért egy kórházat Donyeck központjában, aminek következtében egy ember meghalt, ketten pedig megsebesültek.

A harcok nap közben sem szűntek meg Donyeckben, heves tűzharc bontakozott ki az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) helyi épületénél. A városvezetés arra kérte a lakókat, hogy hagyják el az utcákat, és vonuljanak biztonságos helyre.
A helybeliek a város több kerületéből jelezték, hogy időről időre robbanások zaja, nehéztüzérségi fegyverek lövései és gépfegyversorozatok hallatszanak.
A városvezetés szerint Donyeck élelmiszerellátása kielégítő, a tömegközlekedési eszközök is menetrend szerint járnak.

4, A harcok sújtotta másik kelet-ukrajnai megyeközpontból, Luhanszkból azt jelentették, hogy gondok vannak a település élelmiszerellátásával, a boltok nagy része zárva tart. Az utcákon tálcákról árulják a kenyeret, az árusítóhelyek előtt hosszú sorok kígyóznak.
A városi tanács közlése szerint a helyzet kritikus és napról napra egyre rosszabbá válik a településen. Már két hete Luhanszk nagy részében nincs áram- és vezetékes vízszolgáltatás. Múlt vasárnap óta a város egész területén némák a vezetékes és a mobiltelefonok. A bankok nem működnek, nem érkeznek meg a fizetések, a nyugdíjak és a szociális ellátások.

Az éjjel is heves tűzharcok folytak a városban, több lakóház és épület megrongálódott. Szerdai nap folyamán pedig Az ukrán hadsereg lövedékeitől egy egész család meghalt,3 férfi és két nő,  akik a saját házuk pincéjébe menekültek az ukrán hadsereg bombázásaitól. 120 milliméteres lövedék lőtte át a tetőt, aminek következtében az 5 tagú család meghalt.Ez Luhanszk elővárosában Pervomajszkban történt.

5, Az oroszbarát felkelők visszavertek két támadó ukrán osztagot a luganszki Dyakovo falunál.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó