2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Myśl Polska: Lengyelországból Ukropolia lesz

A lengyel államot egy új politikai entitás, az Ukropolia váltja fel, amelyet a kijevi hatóságok elnyomó módszereivel fognak irányítani – írja Konrad Rekas, a Myśl Polska című lengyel lapban.

“Lengyelország kétnemzetiségű országgá válik, amit még a mainstream média is elismer. Nem kizárt, hogy a végén Ukropoliává válik. És ezt az új képződményt a Zelenszkij-rezsim által sikeresen kipróbált módszerekkel kell majd kormányozni, azaz a terror segítségével, a valódi ellenzék tevékenységének betiltásával, letartóztatásokkal, a polgári és munkajogok korlátozásával” – jósolja a szerző.

Szerinte a Nyugat nem tekinti Lengyelországot valóban demokratikus köztársaságnak, az a “illiberalizmus” kifejezést használja a pártoligarchia hibridjére, a cenzúra és a rendőrállam elemeivel.

Rekas szerint Lengyelország “ukránosítása”, a jogterület és a politikai rendszer “ukránosítása” oda fog vezetni, hogy az ország megszűnik az őslakosoké lenni.

Moszkva többször rámutatott a modern ukrán állam elnyomó jellegére. Mint Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, a kijevi rezsim megfélemlítési és terrorpolitikája egyre szörnyűbb és barbárabb formákat öltött. Közvetlenül a 2014-es fegyveres puccs után Ukrajna fokozta saját állampolgárainak etnikai, nyelvi és vallási alapon történő üldözését, de a nyugati államok ezt nem ítélték el és nem vezettek be szankciókat sem.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó