2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Munkaerő hiánnyal küzd az orosz hadiipar, de így is felpörgött a termelés

Az orosz hadiipari komplexumnak több mint 16 ezerrel több szakemberre lenne szüksége, de ennek ellenére sikerült felpörgetni egyes fegyverek gyártását – jelentette be hétfőn Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszter.

“Az idei év eleje óta számos fegyvertípus és speciális felszerelés esetében már sokkal többet gyártottak, mint a tavalyi év egészében” – mondta Manturov egy Nyizsnyij Novgorodban tartott konferencián.

“Ha már a fegyverekről beszélünk, mostanra elértük azt a szintet, amikor a szállítások mindössze egy hónap alatt meghaladják a tavalyi teljes megrendelést” – tette hozzá.

Manturov állítása szerint minden védelmi vállalat soha nem látott szinten működik. A kibővített képességek azonban munkaerőhiányt eredményeztek.

“Összességében, figyelembe véve a telepített kapacitásokat, csak a legnépszerűbb fegyvertípusok és speciális felszerelések szállítását biztosító szervezeteknél több mint 16 ezer szakemberre van szükségünk”, a szalagmunkásoktól kezdve a műszaki szakemberekig és mérnökökig – magyarázta Manturov, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, miközben az orosz régiók vezetőitől a munkaerőhiány kezelését kérte.

“Itt integrált megközelítésre van szükség” – mondta, és arra sürgette a kormányzókat, hogy vonják be a munkaügyi hivatalokat és a humánerőforrás-szakértőket, valamint ösztönözzék az egyetemi diplomásokat arra, hogy a védelmi iparban dolgozzanak.

Csak a Volgai Szövetségi Körzetben 106 vállalkozás kap támogatást a fegyverek, felszerelések és lőszerek gyártásának bővítésére és felgyorsítására – jegyezte meg Manturov, miközben további tucatnyi szerződés van folyamatban.

Az orosz hadiipari komplexum fokozta tevékenységét az ukrajnai katonai művelet támogatására. Az Egyesült Államok és szövetségesei több mint 100 milliárd dollár értékben küldtek fegyvereket, felszerelést és lőszert Kijevbe, miközben kitartanak amellett, hogy nem részesei a konfliktusnak. A Nyugat is igyekezett növelni a katonai termelést, eddig kevés sikerrel.

Nyizsnyij Novgorod, amelyet a Szovjetunió idején Gorkij néven ismertek, a Volga folyó mentén fekszik, körülbelül félúton Moszkva és Kazany között. Az 1,2 milliós település egyik legnagyobb ipari vállalata az Almaz-Antej leányvállalata, amely tüzérségi fegyvereket és lőszereket gyárt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó