2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Moszkvában tárgyal az orosz és az egyiptomi külügyminiszter

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden Moszkvában fogadja egyiptomi kollégáját, Szameh Soukri-t, ahová tegnap este érkezett meg Egyiptom vezető diplomatája.

Moszkva és Kairó rendszeres kapcsolatot tart fenn különböző szinteken, többek között a két ország diplomáciai szervei között. Lavrov tavaly júliusban Kairóba látogatott, a két külügyminiszter pedig szeptemberben az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakának alkalmával találkozott egymással.

Az egyiptomi diplomata másnap Moszkvában folytat megbeszéléseket, miután a jelenleg közép-keleti körúton tartózkodó Antony Blinken amerikai külügyminiszter Kairóba látogatott. Nem kizárt, hogy Soukri beszámol Lavrovnak az amerikai féllel folytatott megbeszéléseinek eredményeiről.

Az egyiptomi külügyminisztérium a hétfői megbeszélések előtt bejelentette, hogy Soukri nemzetközi és regionális kérdéseket, köztük az ukrán válságot is meg kívánja vitatni Moszkvában.

Az egyiptomi külügyminiszter az orosz fővárosban tett látogatása során találkozik Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, valamint Nyikolaj Patrusev orosz biztonsági tanácsi titkárral is, hogy megvitassák “a kétoldalú kapcsolatok valamennyi kérdését” és a közös projektek megvalósítását – közölte az egyiptomi külügyminisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó