2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Moszkva választ ígért Berlin barátságtalan lépésre

Oroszország németországi nagykövetsége elítélte Berlin azon döntését, hogy kiutasít két orosz diplomatát egy csecsen szeparatista meggyilkolása miatt. Moszkva “nyilvánvalóan barátságtalannak” nevezte a lépést, és válaszlépést ígért a közeljövőben.

A diplomáciai képviselet “határozott tiltakozással” reagált a német külügyminisztérium szerdai döntésére. Az orosz diplomaták “indokolatlannak” nevezték a lépést, és közölték, hogy “nem maradnak megfelelő válasz nélkül”.

Szerdán korábban egy német bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy orosz állampolgárt. A Vagyim Kraszikovként azonosított férfit bűnösnek találták abban, hogy 2019-ben Berlinben megölte Zelimkhan Khangoshvili csecsen szeparatistát, akit a német hatóságok 2017-ben közveszélyes iszlamistaként soroltak be. A német ügyészség szerint Kraszikovot az orosz biztonsági szolgálatok küldték – amit a Kreml többször is cáfolt.

Annalena Baerbock német külügyminiszter szerdán közölte, hogy az ügy miatt beidézték a berlini orosz nagykövetet. Szergej Necsajev orosz nagykövetet tájékoztatták a diplomaták kiutasításáról, amelyet válasznak neveztek Németország szuverenitásának “súlyos megsértésére”.

Necsajev “politikai indíttatásúnak” és “elfogultnak” ítélte az ítéletet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó