2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Moszkva válaszolni fog az orosz vagyon felhasználására irányuló nyugati tervekre

Moszkva megfelelő választ fog adni a barátságtalan országok – köztük Észtország – azon tervére, hogy Oroszország befagyasztott vagyonát saját céljaikra használja fel – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

“A barátságtalan országok, köztük az említett Észtország terveit, amelyek arra irányulnak, hogy orosz pénzeszközöket saját politikai céljaikra használjanak fel, a szuverén tulajdon durva megsértésének tekintjük, és ezek mindenképpen megfelelő válaszlépéssel fognak találkozni, ami megfelelő lesz” – mondta Zaharova.

A barátságtalan országok elutasítása, hogy együttműködjenek Oroszországgal a jogi szférában azt mutatja a világközösségnek, “hogy tolvajok” – hangsúlyozta.

“Ez a modern globális pénzügyi architektúra minden résztvevője számára demonstrálni fogja a nemzetállamok szuverén vagyonának státuszától való függőséget a geopolitikai realitások helyzetétől a Nyugat több országában” – jegyezte meg Zaharova.

Oroszország többször hangsúlyozta, hogy pénzeszközeinek különböző befagyasztásait és blokkolását “teljesen törvénytelen intézkedésnek tekinti, amely sérti a kereskedelmi és nemzetközi jog általánosan elfogadott normáit” – mondta.

Moszkva minden jogi mechanizmust fel fog használni, hogy újra hozzáférjen a vagyonához – mondta Zaharova.

“Készek vagyunk határozott lépéseket tenni nemzeti tulajdonunk védelmében, és bizonyos kompenzációs intézkedéseket alkalmazni” – tette hozzá a diplomata.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....