2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Moszkva reagált arra a német kijelentésre, hogy a NATO szükség esetén kész atomfegyvert is bevetni Oroszország ellen

Az orosz védelmi tárca jegyzéket adott át a moszkvai német katonai attasénak a német védelmi miniszter Oroszország nukleáris feltartóztatására vonatkozó kijelentése miatt – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az attasénak felhívták a figyelmét arra, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer kijelentései “a feszültség fokozódását provokálják ki Európában, és nem járulnak hozzá a helyzet normalizálásához”.

A moszkvai védelmi minisztérium arra reagált, hogy Kramp-Karrenbauer csütörtökön a Deutschlandfunk rádiónak kilátásba helyezte: a NATO szükség esetén kész katonai eszközöket bevetni Oroszország feltartóztatására, beleérve az atomfegyvert is, nehogy bárkinek is eszébe jusson megtámadni a Baltikumot vagy a NATO-partnereket a Fekete-tenger térségében.

“Az Oroszországgal szembeni katonai elrettentésre irányuló felhívásokkal párhuzamosan a NATO következetesen a határainkhoz vonja erőit. Azt, hogy egy hasonló dolog miként végződött Németország és Európa számára, a német védelmi miniszternek nagyon jól kellene tudnia” – hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton kiadott nyilatkozatában.

“Az európai biztonság csak közös lehet, az orosz érdekek sérülése nélkül. De ma éppen a NATO az, amely ma nem áll készen az egyenlő párbeszédre ebben a kérdésben” – tette hozzá.

Német forrásokra hivatkozva az orosz sajtó azt írta, a távozó német védelmi miniszter esélyes lehet arra, hogy a NATO következő főtitkára legyen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó