2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Moszkva közös fizetési hálózat létrehozását javasolta a Sanghaji Együttműködési Szervezeten (SCO) belül

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök közös fizetési hálózat létrehozását javasolta a Sanghaji Együttműködési Szervezeten (SCO) belül, és sürgette a tagállamokat, hogy gyorsítsák fel a nemzeti valuták használatára való áttérést a kereskedelemben.

“Közös feladatunk, hogy függetlenné váljunk harmadik országok befolyásától a pénzügyi szektorban. Ennek érdekében azt javasoljuk, hogy hozzunk létre egy digitális rendszert a pénzügyi információk és fizetési tranzakciók cseréjére az SCO-n belül” – mondta az orosz kormányfő kedden.

Misusztyin azt javasolta, hogy a bankközi kommunikáció nemzeti platformjait használják a tranzakciók új csatornáiként.

A lépés a tisztviselő szerint segítene csökkenteni a nyugati pénzügyi rendszertől való függőséget, és “kiszámíthatóbb, világosabb és megbízhatóbb feltételeket” biztosítana az SCO-n belüli vállalkozások számára.

A miniszterelnök emellett szeretné felgyorsítani a nemzeti valutában történő elszámolásokra való áttérést, hogy eltávolodjanak az amerikai dollártól és az eurótól. Megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten hangsúlyozta, hogy a nemzeti valutákban történő elszámolások lendületet kapnak, és fokozatosan dominánssá válnak az egész világon.

A Valdaj vitaklubban múlt csütörtökön tartott beszédében Putyin a nemzetközi elszámolásokhoz új, független pénzügyi platformokat is szorgalmazott, hozzátéve, hogy az alternatív és decentralizált rendszerek kiküszöbölnék a globális pénzügyi infrastruktúra manipulálásának lehetőségét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...