2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Moszkva: a gondolata is elfogadhatatlan az oroszok és ukránok közötti háborúnak

Az Oroszország és Ukrajna közötti nyílt háború fenyegetése a nyugati kormányoktól származik, amelyek a jelek szerint aktívan dolgoznak ennek megvalósításán – közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy sem Moszkva, sem Kijev nem akar ilyen forgatókönyvet.

Elfogadhatatlannak tartjuk még a gondolatát is a népeink háborújának. Ennek ellenére Ukrajna tengeren túli urai máshogy gondolkodnak. Kitartanak a forgatókönyv mellett, melyet kitaláltak” – mondta Alekszej Zajcev, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

“Többször kijelentettük, hogy nem áll szándékunkban senkit sem megtámadni” – mondta.

Miközben Kijev és Moszkva az ellenségeskedések elkerülésére törekszik, “Ukrajna külföldi urainak más elképzelései vannak, és úgy tűnik, eltökéltek a forgatókönyv megvalósítására, amely szerint Oroszországnak meg kell támadnia Ukrajnát”, és ezért nyugati megtorlással kell szembenéznie – tette hozzá az orosz tisztviselő.

Zajcev az uszító intézkedések példájaként említette az olyan lépéseket, mint az egyes nyugati országok diplomáciai személyzetének evakuálása Ukrajnából, valamint a legutóbbi fegyverszállítmányok az országba. Eközben azok a tisztviselők, akik nyilvánosan megkérdőjelezik a narratívát, mint például Kay-Achim Schonbach volt német haditengerészeti parancsnok, vagy Zoran Milanovic horvát elnök, visszahatást és karrierjüket kockáztatják, ha megszólalnak – állította.

A diplomata felszólította a NATO-tagokat, hogy hagyjanak fel az Ukrajnára gyakorolt “romboló” befolyásukkal, és hagyják, hogy a kormány érdemi megoldást találjon a belpolitikai kérdésekre.

Ha a katonai tömörülés valóban érdekelt az európai katonai feszültségek enyhítésében, akkor ki kellene vonnia a jelenleg a kontinens keleti részén állomásozó erőiket, ahogy azt Oroszország javasolta – tette hozzá.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29173″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...