2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Miután Oroszország visszavonta csapatait az ukrán határról, az ukrán hadsereg nagy erejű tűzcsapásokat mért a két népköztársaságra

Az ukrán hadsereg heves tűzcsapásokba kezdett a Donbassz néphadseregeinek irányában.

Miután az orosz csapatokat visszavonták az ukrán határok közeléből, az ukrán hadsereg heves tűzcsapásokat mért az LDNR (Luganszki és Donyecki Népköztársaság) területére.

Sajtóértesülések szerint, annak ellenére, hogy az orosz kontingenst visszavonták a határ közeli térségekből, Ukrajna a feszültség fokozása mellett döntött, és tüzérségi tüzet nyitott a Donbassz néphadseregeire.

Mint azt az Avia.pro írja, az orosz csapatok visszavonását követő huszonnégy óra múlva az ukrán hadsereg vontatásos tüzérséget vetett be.

A legkomolyabb csapásokat Sztaromihajlovka település és környéke (az ukrán ágyúzásoktól sokat szenvedett település Donyecktől északnyugatra, néhány kilométerre) szenvedte el. Hírek emberveszteségekről számolnak be a néphadsereg harcosai közül.

A sajtó arról is beszámol, hogy Gorlovkára 152 mm-es tüzérségi lövegekből, továbbá 120 és 82 mm-es aknavetőkből mértek csapást.

Szakértők szerint a tüzérségi támadások kifejezetten az orosz csapatok elvonulása után kezdődtek. Azon nyilatkozatok fényében, hogy az ukrán vezetés nem hajlandó tárgyalni a Donyecki és a Luganszki Népköztársasággal, könnyen megtörténhet, hogy Kijev nagyszabású támadásba kezd.

Azt, hogy a csapatoknak az ukrán határról történő visszavonásával Oroszország lényegében „föladja” a Donbasszt, Igor Sztrelkov (Girkin), a Donyecki Népköztársaság (DNR) egykori honvédelmi minisztere korábban már jelezte.

Véleménye szerint azzal, hogy Oroszország részéről a konfliktus de-eszkalálódott, attól még Kijev nem hagy fel „a provokációkkal és a háborús készülődéssel”.

Korábban a TopNews beszámolt arról, hogy pilóta nélküli robotrepülőgépek támadtak egy ukrán zászlóaljat.

NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó