2022, október 4.
9.2 C
Budapest
9.4 C
Moszkva

Még májusban megkezdődhet a Szputnyik V török exportja Oroszországból

A Szputnyik V vakcina májusban megkezdődő Törökországba szállításáról és az oltóanyag ottani közös gyártásának lehetőségéről tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint az orosz fél kifejezte készségét a járványellenes együttműködés fokozására. A két elnök kifejezte reményét, hogy az intézkedések nyomán jelentős javulás áll be a törökországi helyzetben, ami lehetővé teszi majd az idegenforgalmi kapcsolatok helyreállítását is.

A török hatóságok a fertőzés gyors terjedése miatt teljes körű zárlatot rendeltek el az április 29. és május 17. közötti időszakra. Moszkva április 15. és június 1. között minimálisra korlátozta a két ország közötti légiutas-forgalmat.

Putyin és Erdogan emellett kitért a szíriai, a líbiai és a hegyi-karabahi rendezés kérdéseire is.

Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 7975-tel 4 847 489-re emelkedett az operatív törzs által szerdán közzétett hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény 0,16 százalék, az új esetek 11,7 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 271 044-re, a halálos áldozatoké 360-nal 111 895-re, a felépülteké pedig 7506-tal 4 464 550-re emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 130,4 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 174 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 503 037 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...