2022, május 18.
14.1 C
Budapest
6.8 C
Moszkva
Hiredetés

Mintegy 180 külföldi zsoldost és nagy nyugati fegyverszállítmányt semmisített meg az orosz légicsapás

Mintegy 180 külföldi zsoldos és egy nagy nyugati fegyverszállítmány megsemmisítéséről számolt be a Lviv megyei jarovivi katonai létesítmény elleni vasárnapi orosz légicsapással kapcsolatban Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A vezérőrnagy leszögezte, hogy az orosz fegyveres erők folytatni fogják az Ukrajnába érkező zsoldosok megsemmisítését.

Az életben maradt néhány külföldi zsoldos Lengyelországba menekült.

A luganszki népi milícia vasárnap arról adott ki tájékoztatást, hogy az előrenyomulása során Popaszna városban, a vasút közelében a visszavonuló ukrán erők által tömegesen agyonlőtt polgári lakosok holttestére bukkant. Az áldozatok számát egyelőre nem közölték, csak annyit, hogy az incidensnek lehetnek túlélői.

Thiago Rossi egy brazil zsoldos, aki Ukrajnába ment. Azt mondta, hogy az egységének nagy részét megölték a legutóbbi légicsapás során, és egyedül ő maradt életben. Most Lengyelországba menekül.
Rossi korábban azt mondta egy interjúban, hogy “minden betolakodót le fog lőni, és nem fél a háborútól”.

Egy másik brazil harcos, aki túlélte az orosz fegyveres erők csapását külföldi zsoldosok és önkéntesek bázisán, hála Istennek, hogy életben maradt.

„Köszönöm Istennek az újabb életnapot. Szomorú a barátok miatt, akik meghaltak a bázisunk elleni támadásban” – írja Jefferson Kleidian.

Az orosz légierő és a légvédelem több ukrán repülőgépet, köztük egy Szu-24-es harci repülőgépet és 11 pilóta nélküli repülőgépet semmisített meg. Ezek közül kettő török gyártmányú Bayraktar TB-2 támadó és felderítő drón volt.

Az orosz drónok az ukrán fegyveres erők 46 katonai objektumát is megsemmisítették, köztük három parancsnoki központot, egy légvédelmi rakétarendszert és két lőszerraktárt, valamint különböző katonai járműveket – közölte a védelmi minisztérium szóvivője.

Moszkva többször felszólította a külföldi országokat, hogy akadályozzák meg, hogy állampolgáraik Ukrajnába utazzanak és ott csatlakozzanak a harci cselekményekhez, mivel az orosz fegyveres erők különleges katonai műveletet hajtanak végre az országban. Moszkva megjegyezte, hogy bárki, aki orosz csapatokat támad, érvényes célpontnak minősül.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS