2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

Mintegy 180 külföldi zsoldost és nagy nyugati fegyverszállítmányt semmisített meg az orosz légicsapás

Mintegy 180 külföldi zsoldos és egy nagy nyugati fegyverszállítmány megsemmisítéséről számolt be a Lviv megyei jarovivi katonai létesítmény elleni vasárnapi orosz légicsapással kapcsolatban Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A vezérőrnagy leszögezte, hogy az orosz fegyveres erők folytatni fogják az Ukrajnába érkező zsoldosok megsemmisítését.

Az életben maradt néhány külföldi zsoldos Lengyelországba menekült.

A luganszki népi milícia vasárnap arról adott ki tájékoztatást, hogy az előrenyomulása során Popaszna városban, a vasút közelében a visszavonuló ukrán erők által tömegesen agyonlőtt polgári lakosok holttestére bukkant. Az áldozatok számát egyelőre nem közölték, csak annyit, hogy az incidensnek lehetnek túlélői.

Thiago Rossi egy brazil zsoldos, aki Ukrajnába ment. Azt mondta, hogy az egységének nagy részét megölték a legutóbbi légicsapás során, és egyedül ő maradt életben. Most Lengyelországba menekül.
Rossi korábban azt mondta egy interjúban, hogy “minden betolakodót le fog lőni, és nem fél a háborútól”.

Egy másik brazil harcos, aki túlélte az orosz fegyveres erők csapását külföldi zsoldosok és önkéntesek bázisán, hála Istennek, hogy életben maradt.

„Köszönöm Istennek az újabb életnapot. Szomorú a barátok miatt, akik meghaltak a bázisunk elleni támadásban” – írja Jefferson Kleidian.

Az orosz légierő és a légvédelem több ukrán repülőgépet, köztük egy Szu-24-es harci repülőgépet és 11 pilóta nélküli repülőgépet semmisített meg. Ezek közül kettő török gyártmányú Bayraktar TB-2 támadó és felderítő drón volt.

Az orosz drónok az ukrán fegyveres erők 46 katonai objektumát is megsemmisítették, köztük három parancsnoki központot, egy légvédelmi rakétarendszert és két lőszerraktárt, valamint különböző katonai járműveket – közölte a védelmi minisztérium szóvivője.

Moszkva többször felszólította a külföldi országokat, hogy akadályozzák meg, hogy állampolgáraik Ukrajnába utazzanak és ott csatlakozzanak a harci cselekményekhez, mivel az orosz fegyveres erők különleges katonai műveletet hajtanak végre az országban. Moszkva megjegyezte, hogy bárki, aki orosz csapatokat támad, érvényes célpontnak minősül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...