2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Milyen licencekkel kell rendelkezzenek a magyarországi online kaszinók?

Magyarországon is egyre több ember élvezi a szerencsejátékok kínálta örömöket a világhálón, ezzel arányosan nő a kínálat is, egyre több online kaszinó keresi a játékosok kegyeit.

Többekben felmerülhet a kérdés, honnan lehet tudni, hogy ezek a vállalkozások törvényesen folytatják-e a tevékenységüket, a valahol külföldön bejegyzett, Magyarországról elérhető oldal megfelel-e a vonatkozó magyar törvényeknek. Jelen írással azoknak szeretnénk támpontokat adni, akinek fontos, hogy a kikapcsolódás eme formáját élvezve se lépjen ki a szabályok adta keret közül.

Fő a biztonság

Ez a szabályok betartása nem csak azért fontos, hogy a szerencsejátékok élvezete közepette is törvénytisztelő állampolgárnak vallhassuk magunkat, hanem már csak azért is, mert, ahhoz, hogy játszhassunk, érzékeny személyes adatainkat kell megosszuk ezekkel az oldalakkal, illetve az sem mindegy, hogy a játékhoz elengedhetetlenül szükséges pénzmozgások során ki a partnerünk, a zavarosban horgászókat érdemes elkerülnünk.

Persze, ha megbízható online kaszinót keresünk, legegyszerűbb, ha meglátogatjuk a magyarcasino.com oldalt, ahol kizárólag törvényes keretek között működő online kaszinókat találhatunk, de általánosságban elmondható, amennyiben egy online kaszinó vagy egy fogadási oldal szeretne legálisan működni, akkor licencre van szüksége, amely igazolja, hogy a törvények betartásával zajlik az adott oldalon az üzletmenet.

Keményebb szabályok, mint máshol

A világhálón folytatott kaszinó-biznisz törvényi háttere Magyarországon több követelményt támaszt, mint sok más országban. Ennek legeklatánsabb példája, hogy nálunk csak olyan vállalkozás üzemeltethet online kaszinót, amelynek hagyományosan látogatható üzlete is van, bár ezt a követelményt az uniós szabályozás még felülírhatja.

Az az internetes kaszinó, amelyik a szabályokat megszegi, az oldal letiltására illetve komoly pénzbüntetésre számíthat. Ezeknek az oldalaknak még a népszerűsítése is törvényszegésnek minősül, viszont az megnyugtató, hogy a játékosok, akik véletlenül nem törvényesen működő vállalkozás oldalán hódolnak szenvedélyüknek, nem kell retorzióra számítsanak, és persze az is megtörténhet, hogy ezek a vállalkozások csak a magyar szabályoknak nem felelnek meg, egyébként pedig teljesítik valamelyik minősítő szervezet egyébként nagyon is komoly, a tisztességes ügymenethez és az ügyfelek biztonságához kapcsolódó feltételeit.

Azt viszont fontos tudni, hogy magyar adóalanyként a Magyarországon törvényesen bejegyzett online kaszinóban szerzett nyeremény után nem kell semmilyen adót sem fizetni, a külföldön bejegyzett, egyébként szabályosan működő kaszinóban elért nyereményt viszont fel kell tüntetni az adott évre vonatkozó SZJA-bevallásban, aki ezen bánkódik, élt volna Nagy Péter korában, amikor csak 3-szor osztottak fizetést egy évben.

Ami még fontos a licencen kívül

A törvényes működésen kívül vannak még más szempontok is, amit érdemes figyelembe venni, amikor eldöntjük, hogy egy adott online kaszinót a bizalmunkba fogadunk. Ilyen például az adott oldal jó híre, amiről internetes fórumokon győződhetünk meg más, lehetőleg igazi játékosok véleményét böngészve.

Fontos szempont az is, hogy az adott online kaszinó, a megfelelő dokumentáció meglétén felül milyen biztosítékokat kínál még, bizonyítandó, hogy a szabályokat tényleg betartják a napi működés során, például milyen titkosítást használ az oldal.

Fontos, és praktikus szempont az is, hogy milyen fizetési módok (bankkártya, átutalás, online fizető oldalak) érhetőek el, és ezek mennyire illeszkedne a saját, jól megszokott online fizetési gyakorlatunkba.

Az élvezeti érték szempontjából talán legfontosabb kérdés, hogy milyen az adott oldal kínálata, kell-e bármilyen kompromisszumot kötnünk abban, hogy mit és hogyan szeretnénk játszani.

Az is fontos, mindenképpen előre mérlegelendő szempont, hogy vitás kérdésekben van-e kihez fordulnunk, és kérdéseinkre, felvetéseinkre mennyi időn belül, milyen stílusban és milyen hatékonysággal válaszolnak. A Magyarországon bejegyzett online kaszinók óriási előnye, hogy az ügyfélszolgálattal nyelvi nehézségektől mentesen, anyanyelvünkön kommunikálhatunk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...