2022, május 23.
24.1 C
Budapest
13.4 C
Moszkva
Hiredetés

Miller: felépül a Gazprom torony Pétervárott

SzentPétervárAz orosz Gazprom gázipari óriás vállalat vezérigazgatója Alekszej Miller bejelentette, hogy a cég szentpétervári felhőkarcolója változtatások nélkül fog felépülni. A 403 méter magas épület ellenzői azt kifogásolják, hogy a tervezett beruházás a város történelmi központjának szomszédságéban valósulna meg és a felhőkarcoló tönkretenné Pétervár panorámáját. Korábban már az ENSZ örökségvédelmi szervezete az UNESCO is aggodalmát fejezte ki a monumentális épülettel kapcsolatban.

A szervezett figyelmeztette a várost, hogy elveszítheti a világörökségi címét. A szentpétervári hatóságok idén szeptemberben hivatalosan is engedélyezték az Okhata Center névre keresztelt épületegyüttes felépítését. A hatalmas beruházást élesen bírálja a Pétervári Építészek Uniója és az Ermitázs igazgatója is.

A orosz Kulturális Minisztérium szerint a felhőkarcoló túl magas a megengedettnél és számos szabályt is megsért.

A beruházás összértéke becslések szerint eléri a 60 milliárd rubelt és az egész komplexum várhatóan 2016-ban készül el. A nagy port kavart felhőkarcoló viszont már 2012-ben elkészülhet, ha megkapja a szükséges engedélyeket az államtól.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS