2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Mikor lesznek a közelgő invázióink? Szeretném megtervezni a nyaralásomat – Zaharova a nyugati médián gúnyolódott

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője tréfásan arra kérte az amerikai és brit médiumokat, hogy adjanak ki egy menetrendet Oroszország “közelgő ukrajnai invázióiról” az idei évre vonatkozóan.

“Szeretném kérni az amerikai és brit dezinformációt: Bloomberg, The New York Times és The Sun médiumokat, hogy tegyék közzé az idei évre vonatkozó közelgő invázióink ütemtervét. Szeretném megtervezni a nyaralásomat” – közölte az orosz diplomata szerdán Telegram-csatornáján.

Kijev, a nyugati vezetők és médiájuk már hónapok óta attól tart, hogy Oroszország teljes körű inváziót tervezhet Ukrajna ellen, hivatkozva a két ország közös határán történő csapatösszevonásokról szóló jelentésekre és a Belaruszban zajló gyakorlatokra. Moszkva következetesen tagadja, hogy támadást tervezne, és olyan biztonsági garanciákat szorgalmazott, amelyek korlátoznák az Egyesült Államok vezette katonai blokk, a NATO tevékenységét Kelet-Európában.

A Politico című lap szerint különösen Joe Biden amerikai elnök állította azt, hogy Oroszország február 16-án megtámadhatja Ukrajnát. A nyugati média folyamatos dezinformációs kampányának köszönhetően erőteljesen visszaesett Kijev gazdasági helyzete, a beruházások és a vállalkozások elmenekülnek Ukrajnából, miközben az energiaárak Európában egyre emelkednek. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a feszültség “üres és alaptalan” eszkalációjának minősítette ezeket a kijelentéseket, hangsúlyozva, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...