2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Mexikó bővíti kereskedelmi kapcsolatait Oroszországgal

Oroszország és Mexikó gazdasági együttműködésének hatalmas perspektívái vannak – mondta szerdán Norma Pensado Moreno, az ország moszkvai nagykövete, megjegyezve, hogy a kölcsönös kereskedelmi forgalom a jelenlegi kihívások ellenére idén már meghaladta az 1,5 milliárd dollárt.

“Az Oroszország és Mexikó közötti gazdasági kapcsolatok eddig meglehetősen stabilak voltak, de nagy fejlődési potenciállal rendelkeznek” – mondta újságíróknak.

Moreno hangsúlyozta, hogy a nemzetek közötti kereskedelem jelentősen nőtt, részben annak köszönhetően, hogy Mexikó a 2020-2021-es Covid-19 világjárvány idején az orosz Szputnyik-V vakcinát vásárolta. Megjegyezte azt is, hogy az országok számára van lehetőség az együttműködés fokozására olyan területeken, mint a járványtan és a mezőgazdaság.

“Ami az idei évet illeti, a kereskedelmi forgalom az első három negyedévben elérte az 1,573 milliárd dollárt” – mondta a diplomata.

Moszkva szoros kapcsolatokat épített ki számos latin-amerikai állammal, köztük Mexikóval.

Oroszország második legnagyobb olajtermelője, a Lukoil jelenleg egy mexikói olaj- és gázipari vállalattal közös projektben vesz részt a Mexikói-öbölben található tengeri olajmezők fejlesztésére.

Mexikó nem csatlakozott az ukrajnai konfliktus miatt Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciókhoz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...