2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Megvan a Putyin-Biden videókonferencia időpontja

A Fehér Ház megerősítette a Reuters hírügynökség információit, hogy Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök december 7-én kedden tárgyalnak egymással videókonferencián keresztül.

Múlt héten Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője közölte, hogy december 7. is felmerült a lehetséges dátumok között, de, mint mondta, a kapcsolatfelvétel “bármelyik” pillanatban megtörténhet.

“A vezetők az amerikai-orosz kapcsolat számos témáját megvitatják majd, köztük a stratégiai stabilitást, a kibernetikai és regionális kérdéseket” – olvasható Jen Psaki a Fehér Ház sajtótitkárának szombaton kiadott közleményében.

A közlemény megjegyzi, hogy Biden elnök “ki fogja emelni az Ukrajnával közös határon folytatott orosz katonai tevékenységgel kapcsolatos amerikai aggodalmakat, és megerősíti, hogy az Egyesült Államok támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó