2022, október 3.
15.8 C
Budapest
12.8 C
Moszkva

Megszakítja szolgáltatásait a moszkvai Cseh Ház

Júniustól megszakítja szállodai és vendéglői szolgáltatásait a moszkvai Cseh Ház – közölte a közszolgálati Cseh Televízió pénteken. Az értesülést később a cseh külügyminisztérium megerősítette azzal, hogy a szolgáltatások ideiglenes megszüntetéséről van szó.

“További részletek nélkül megerősíthetjük, hogy ideiglenesen megszakítjuk a moszkvai Cseh Ház vendéglőjének és szállodájának a működését, tekintettel az alkalmazottak számának korlátozására” – válaszolta a külügyminisztérium a cseh hírügynökség kérdésére.

A szolgáltatások megszakítása a cseh-orosz diplomáciai konfliktus következménye, amely a diplomaták kölcsönös kiutasítása után a nagykövetségek által alkalmazott csehek, illetve oroszok számának a korlátozásához is vezetett.

Míg az oroszok Prágában alig kéttucatnyi cseh állampolgárt alkalmaznak, addig a csehek által alkalmazott oroszok száma Moszkvában messze meghaladja a százat.

Az 1986-ban megnyitott moszkvai Cseh Ház a cseh állam tulajdonában lévő legnagyobb külföldi ingatlan, amely mintegy 2,5 kilométerre fekszik a Vörös tértől. Az ingatlanban 122 iroda, 131 lakás és 87 szállodai szoba található.

Ezen kívül vendéglőkkel, konferencia- és tárgyalótermekkel, sportpályákkal, uszodával és szaunával is rendelkezik. A prágai sajtó szerint több mint 100 helyi orosz alkalmazottja van, ami meghaladja a helyi alkalmazottak júniustól megengedett maximális létszámát.

A Cseh Ház a külföldön működő Cseh Centrumok hálózatának része, és Prága számára nagyon nyereséges volt.

A Cseh Ház jövőjéről a kormány fog dönteni. “Minden változatot meg kell vizsgálnunk” – nyilatkozta csütörtökön Jakub Kulhának cseh külügyminiszter.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...