2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

Meghalt az első francia zsoldos Ukrajnában – lapértesülés

Harkovi területen megöltek egy francia harcost, aki Moszkva ukrajnai katonai offenzívája közepette csatlakozott az ukrán erőkhöz – jelentette pénteken az Europe 1 Rádió.
A rádió forrásai szerint a harcos “tüzérségi tűzben halálosan megsebesült”.

“Ő az első francia harcos, aki meghalt” az orosz offenzíva kezdete óta – állította az Europe 1.

A csatorna pontosította, hogy több forrás szerint mintegy 150 francia harcos vesz részt az ukrajnai konfliktusban Kijev oldalán.

A hír egy nappal azután érkezett, hogy az orosz katonai szóvivő, Igor Konasenkov vezérőrnagy azt állította, hogy az Ukrajnában tartózkodó külföldi harcosok száma, akiket “zsoldosoknak” nevezett, 6600-ról 3500-ra csökkent.

Konasenkov pontosította, hogy az Ukrajnában tartózkodó külföldi zsoldosok százait orosz nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel semmisítették meg “röviddel azután, hogy megérkeztek azokra a helyekre, ahol további kiképzésben részesültek, és ahol a taktikai egységeket koordinálták”. A legtöbb zsoldost azonban a szóvivő szerint “a kiképzés alacsony szintje és a valódi harci tapasztalat hiánya miatt” ölték meg.

Ezért Konasenkov azt állította, hogy május eleje óta “gyakorlatilag elapadt a külföldi zsoldosok áramlása Ukrajnába, hogy részt vegyenek az orosz fegyveres erők elleni harcokban”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS