2023, január 27.
-0.4 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Meghalt az első francia zsoldos Ukrajnában – lapértesülés

Harkovi területen megöltek egy francia harcost, aki Moszkva ukrajnai katonai offenzívája közepette csatlakozott az ukrán erőkhöz – jelentette pénteken az Europe 1 Rádió.
A rádió forrásai szerint a harcos “tüzérségi tűzben halálosan megsebesült”.

“Ő az első francia harcos, aki meghalt” az orosz offenzíva kezdete óta – állította az Europe 1.

A csatorna pontosította, hogy több forrás szerint mintegy 150 francia harcos vesz részt az ukrajnai konfliktusban Kijev oldalán.

A hír egy nappal azután érkezett, hogy az orosz katonai szóvivő, Igor Konasenkov vezérőrnagy azt állította, hogy az Ukrajnában tartózkodó külföldi harcosok száma, akiket “zsoldosoknak” nevezett, 6600-ról 3500-ra csökkent.

Konasenkov pontosította, hogy az Ukrajnában tartózkodó külföldi zsoldosok százait orosz nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel semmisítették meg “röviddel azután, hogy megérkeztek azokra a helyekre, ahol további kiképzésben részesültek, és ahol a taktikai egységeket koordinálták”. A legtöbb zsoldost azonban a szóvivő szerint “a kiképzés alacsony szintje és a valódi harci tapasztalat hiánya miatt” ölték meg.

Ezért Konasenkov azt állította, hogy május eleje óta “gyakorlatilag elapadt a külföldi zsoldosok áramlása Ukrajnába, hogy részt vegyenek az orosz fegyveres erők elleni harcokban”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...