2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Meg kell szüntetni az oroszellenes szankciókat – osztrák alkancellár

Itt az ideje, hogy válaszoljunk Donald Trump amerikai elnök által kivetett vámokra, és az Európai Uniónak el kell törölnie az oroszellenes szankciókat – nyilatkozta Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárja, Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő bécsi látogatása előtt.

Szükséges az EU szankciós politikájának újragondolása Oroszországgal kapcsolatban, mivel azok károsítják a nemzetgazdaságot – mondta Strache az Österreich című osztrák lapnak, amelyet szombaton közöltek.

Heinz-Christian Strache

Mindig felhívtam rá a figyelmet, hogy Oroszországot nem szabad Kína kezei közé “lökni”.  Itt az ideje, hogy véget vessünk ezeknek a bosszantó szankcióknak és normalizáljuk a gazdasági és politikai kapcsolatainkat Oroszországgal – mondta az alkancellár.

Strache válaszolt arra a kérdésre is, hogy az EU-nak meg kell-e változtatnia hozzáállását Moszkvához, az amerikai vámfeszültség fényében. A Trump által kivetett az új amerikai acél- és alumíniumvámok június 1-től lépnek hatályba, amelyeket az EU élesen bírált.

Strahe, aki  a kormánykoalíció kisebbik pátjának az Osztrák Szabadságpártnak a vezetője élesen bírálta Trump politikáját és elmondta, hogy az Európai Uniónak választ kell találnia ellene.

Az EU-nak reagálnia kell, mert jelenleg a tisztességes kereskedelem lehetetlen – mondta.

Az Osztrák Gazdasági Kutatóintézet tanulmányai szerint a 2014-ben Oroszországgal szemben kivetett gazdasági szankciók 2.1 milliárd eurós exportveszteséget okozott Ausztriának.

Az alkancellár Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő bécsi látogatása előtt nyilatkozott. Az orosz államfő találkozik majd az osztrák fővárosban Sebastian Kurz kancellárral és Heinz-Christian Strache alkancellárral is.

A frissen megalakult olasz kormány is az oroszellenes szankciók feloldása mellett szólalt fel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...
spot_img

Videó